Besparen? Overstappen!

Het afgelopen jaar is bijna 13 % van de Nederlandse huishoudens overgestapt van energieleverancier. Het totale percentage overstappers in Nederland is 55% in de afgelopen 10 jaar. Consumenten die al eerder zijn overgestapt, zijn dit sneller van plan nog eens te doen. De groep consumenten die nog nooit is overgestapt kan volgens de ACM (Autoriteit Consument & Markt) maximaal €390,- besparen. Een bedrag waar je behoorlijk wat leuke dingen van kunt doen. Maar toch blijft 45% bij hun oude, vertrouwde energieleverancier.

 

Er is niets ‘eng’ aan overstappen

Consumenten oriënteren zich bij een overstap voornamelijk op de vergelijkingssites, maar als ze daadwerkelijk overstappen doen ze dit vaker via de website van de energieleverancier. Veel energieleveranciers hebben exclusieve deals met vergelijkingssites om zo hoog mogelijk in de vergelijking uit te komen. Deze tarieven bieden ze vaak niet aan op hun eigen website.

Vreemd, vinden wij. NLE wil de energiemarkt juist transparanter maken. Op de vergelijkingssites vind je daarom de standaard tarieven van NLE. En met deze standaard tarieven verschijnen we hoog in de vergelijking. Simpelweg omdat we goedkoop zijn. We hebben bijvoorbeeld geen eigen energie- en gascentrales. We kopen scherp in en kunnen de consument daardoor lage tarieven bieden.

Prijsvoordeel is de grootste drijfveer om over te stappen. Maar we zien ook dat service steeds belangrijker wordt. Een energieleverancier die meer doet dan alleen energie leveren heeft een streepje voor. We hebben zelf in september 2014 ons eerste ’smart-home’-product, Anna, gelanceerd. Anna is de slimme thermostaat van NLE. In december 2014 volgde de Anna-inzicht app. Een gratis verbruiksapp die je slimme meter écht slim maakt!

Het gemak van een overstap naar NLE wordt door onze klanten beoordeeld met een 8.7. Als je de stap zet, merk je dat er niets ‘eng’ is aan overstappen. Dit is wat onze nieuwe klanten over ons te zeggen hebben:

Geruisloze
overgang zonder gedoe!”

Goed
en behulpzaam willen graag alles goed uitleggen”

Goedkoop,
goede service, vriendelijke medewerkers”

Behoor jij nog tot die 45% die te veel betaalt voor energie? Ga dan eens naar nle.nl en bereken wat je bij ons kunt gaan betalen. Kom erbij!

Carin Vreede
Carin Vreede
Artikelen: 1