Tv, internet en bellen in je nieuwe huis

Meer dan de helft heeft een alles-in-1-pakket

Dat het slim is om een alles-in-1-pakket te kiezen is bij de meeste mensen wel bekend. Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens maakt gebruik van een zogenaamd triple play-abonnement. Hiermee bespaar je aanzienlijk op de kosten omdat je tv, internet en bellen in een kortingspakket afneemt. Voor zo’n abonnement kom je al snel bij je lokale kabelbedrijf uit. En bij zo’n bedrijf kan je kiezen uit verschillende soorten pakketten. Hoe kun je het beste de opties voor alles in 1 vergelijken en het juiste pakket kiezen?

Televisie

Voor de keuze van je televisiepakket heb je vaak allereerst een basispakket. Dit zijn in ieder geval alle Nederlands zenders en verder alle zenders die je ook met een analoge tv zou kunnen
ontvangen. Daarnaast is het meestal mogelijk om een pluspakket te nemen. Hierin zitten doorgaans extra zenders van de publieke omroep, extra kinderzenders, meerdere muziekzenders en extra kanalen van zenders die in het basispakket zitten. Daarnaast is het mogelijk om aparte pakket af te nemen voor zaken als films, sport en erotiek.

Internet

Bij de keuze van je internet gaat het vooral om de snelheid van je internetaansluiting. Welke snelheid gewenst is hangt er van af hoeveel mensen gebruik maken van het internet en op welke manier ze dat doen. Voor het gemak delen we het internetgebruik op in licht, gemiddeld en zwaar gebruik, meestal wordt internet ook in drie snelheidsvarianten aangeboden die aardig corresponderen met deze vormen van gebruik. Bij licht gebruik wordt het internet alleen gebruikt om de surfen en te mailen en is er maar één apparaat op aangesloten. Bij gemiddeld gebruik worden er ook video’s gekeken, wordt er gebruik gemaakt van interactieve tv en zijn er meerdere apparaten op aangesloten. Bij zwaar gebruik wordt er ook veel gedownload en online gegamed.

Bellen

Het belgedeelte betreft een aansluiting voor en vaste telefoon. Niet iedereen maakt daar tegenwoordig nog gebruik van, maar vaak is het voordeliger om het gehele pakket af te nemen. Een voordeel van een vaste lijn is dat je gratis kunt bellen met mensen met dezelfde provider. Er zijn tenslotte ook aanbieders die mobiele telefonie in aanbieden in hun alles-in-1-pakket. Dit kan een nog grotere besparing opleveren. Hopelijk heb je zo een goed beeld gekregen van je mogelijkheden en de juiste keuzes als het om internet, bellen en tv gaat. Veel succes met het uitzoeken van je pakket en veel plezier in je nieuwe huis!

Leo Koningen
Leo Koningen
Artikelen: 1