Waarom koop je een huis

Waarom koop je een huis?
Veel starters willen natuurlijk zelfstandig gaan wonen. Maar ook een tuin scoort hoog.

Er waren meerdere antwoorden mogelijk,  de belangrijkste argumenten waren:

Groter wonen 31%
Zelfstandig wonen 27%
Beter wonen 25%
Samenwonen / trouwen 19%
Tuin of balkon 19%
Een andere, betere buurt 11%

 

Sparen voor een koopwoning?
De overheid stimuleert het sparen voor het kopen van een woning. Steeds meer starters zien hier ook de noodzaak van in. 76% geeft aan dat zij sparen voor een koopwoning.

Belangrijkste eis voor de woning?
De makelaar roept altijd: locatie, locatie en locatie. 47% van de starters is het hier mee eens. 28% vindt het woningtype het belangrijkste; zoals 2-onder 1-kap, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaande woning. 25% hecht het meeste aan de grootte van de koopwoning.

Op welke leeftijd koop je je eerste huis?

De meeste mensen tussen 31-35 jaar kopen voor het eerst een koopwoning, namelijk 32%. Daarna volgen de groepen 26-30 en 36-40 jaar (29%). En 10% is jonger dan 25 jaar wanneer zij hun eerste huis kopen.

Wat voor type woning wordt gekocht?
57% van de starters koopt een rijtjeswoning, 24% een appartement, 15% een twee-onder-een-kap en 4% een vrijstaande woning.
Meer informatie: http://www.eigenhuis.nl/actueel/eigen-huis-magazine/

 

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 159