De voordelen van een stacaravan als recreatiewoning

Een stacaracan heeft veel voordelen. Het is je eigen vaste stek op een camping naar keuze. Een plek waar je de omgeving kent, waar je jouw eigen spullen hebt en waar je altijd naartoe kunt gaan. Of dat nu een weekendje is of een langere vakantie. Als je een stacaravan hebt als recreatiewoning dan kun je gaan genieten van de vele voordelen die een stacaravan kan hebben.

1. Een betaalbare eigen recreatiewoning

Een stacaravan is een betaalbare manier van vakantie vieren. Natuurlijk heb je de aankoopkosten van een stacaravan en het geld dat je kwijt bent voor de plek. Maar als je de stacaravan hebt, heb je geen kosten meer voor hotels, vakantiehuisjes of andere kosten voor overnachtigen. De stacaravan is een plek van jou.

zomer in de tuin met een glas met water en citroenen

Natuurlijk zijn er naast de aankoopkosten nog andere kosten zoals de vaste lasten. Denk aan gas, water en elektriciteit, abonnementen zoals internet en tv, kosten voor het reguliere en periodieke onderhoud en natuurlijk de verzekering. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met je eigen woning waar je de rest van het jaar woont. Stacaravans moet je daarom ook goed verzekeren.

De gemiddelde prijs van een stacaravan ligt tussen de €30.000 en €60.000. Een fline investering! Het is natuurlijk zonde als er schade ontstaat door bijvoorbeeld brand. Met een goede verzekering verzeker je je tegen dit soort risico’s. Mocht er wat gebeuren, dan krijg je de schade vergoed. Het is natuurlijk ontzettend zonde als je eigen plek door een brand in rook opgaat en je je investering kwijt bent. Het is zeker de moeite om een aantal verzekeraars met elkaar te vergelijken voor de beste prijs.

2. Altijd een beschikbare plek om naartoe te gaan

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat je altijd naar je stacaravan kunt gaan wanneer je maar wilt. Zo kun je altijd naar je stacaravan gaan. Als je bijvoorbeeld een weekendje er tussenuit wilt gaan, als je onverwachts een weekje vrij bent of als je lekker vakantie wilt vieren.

Een stacaravan kan altijd gebruikt worden en dat maakt het ook zo mooi. Mocht je bijvoorbeeld gaan verhuizen en je moet een tijd overbruggen? Dan kun je eventueel tijdelijk wonen in een stacaravan. Je mag in een stacaravan wonen als deze de bestemming wonen heeft.

3. Zin in een nieuwe plek? Dan kan!

Verder is een stacaravan ook ideaal om te gebruiken als je niet altijd op één plek wilt blijven. Zo is een stacaravan erg gebruiksvriendelijk. Vooral als je de stacaravan wilt verplaatsen na een tijdje. Een stacaravan wordt vervoerd op een vrachtwagen waardoor je makkelijk naar een nieuwe plek gaat. Je zit niet voor altijd vast aan één plek. Mocht je dit fijn vinden, dan kun je natuurlijk ook lekker op een vaste locatie blijven zitten. Zeker als je de omgeving en de buren goed kent. Dan is het echt je tweede thuis.

4. Helemaal je eigen inrichting en stijl

Een ander voordeel van een stacaravan is dat je hem helemaal zelf kunt inrichten. Zo kun je het maken zoals jij het wilt. Je hebt stacaravans die heel simpel zijn. Dit wil zeggen dat je veel zelf moet doen, weinig luxe hebt en lekker down to earth blijft.

Mocht je er helemaal niks aan vinden, dan kun je er ook altijd voor kiezen om je stacaravan luxe in te richten. Er zijn namelijk veel opties als het gaat om je stacaravan. Kies dus een interieur dat past bij jou, waardoor je tot rust kunt komen in je eigen stacaravan.

5. Verhuur is eventueel een optie

Als laatste hoef je natuurlijk niet altijd zelf in je stacaravan te zijn. Mocht je belangrijke weekenden bij huis blijven of toch iets anders op de planning hebben staan, dan kun je gemakkelijk je stacaravan ook verhuren. Dit is natuurlijk een groot voordeel, aangezien je dan betaald krijgt voor je stacaravan. Ook in belangrijke weken van de vakantie is het ideaal om af en toe je stacaravan te verhuren. Zo gun je anderen ook een mooie vakantie en kun je er wat geld bijverdienen. Let dan wel goed op of je eventueel belasting over deze inkomsten moet betalen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 259