Breng de herfst in huis: 7 prachtige bloemen voor een sfeervol boeket

Yes! De herfst komt er weer aan. Er is geen mooier jaargetijde om het lekker knus en gezellig te maken in huis. En hoe anders doe je dat, dan met een kleurrijk boeket? Wil je ook de warme kleuren van de herfst in huis halen? Met deze 7 bloemen creëer je moeiteloos een prachtig herfstboeket dat je interieur helemaal in de juiste stemming brengt.

1. Chrysanten: Veelzijdige sfeermakers

Chrysanten zijn de helden van elk herfstboeket. Van kleine pomponnetjes tot grote spinvormen, in kleuren als diep paars, warm oranje en goudgeel. Ze staan lang en vullen je boeket prachtig op. Niet voor niets zijn chrysanten favoriet voor de herfstboeketten van Amsterdam Flowers!

Chrysanten

2. Herfstasters: Sterretjes in je vaas

Met hun stervormige bloemen in zachte tinten paars, roze en wit voegen herfstasters een vleugje elegantie toe aan je boeket. Ze combineren geweldig met stevigere bloemen en geven een luchtige toets.

3. Zonnebloemen: Een vrolijke noot

Kleinere variëteiten zonnebloemen brengen instant vrolijkheid in je herfstboeket. Kies voor de donkere, roodbruine soorten voor een echte herfstsfeer.

4. Dahlia’s: De showstoppers

Dahlia’s zijn de echte blikvangers in je boeket. Met hun complexe bloemen en rijke kleuren voegen ze direct drama en diepte toe. Mix verschillende kleuren voor een spannend effect.

5. Heide: Subtiele vulling

Takjes heide zijn perfect om je boeket wat volume en een natuurlijke uitstraling te geven. De kleine, delicate bloemetjes in zachte tinten paars en roze voegen een vleugje wilde romantiek toe.

6. Hortensia’s: Volumineuze schoonheid

Hortensia’s zijn ideaal voor een vol en weelderig herfstboeket. In de herfst verkleuren ze prachtig naar dieprood, warm bruin of rijk paars. Laat ze in de vaas langzaam drogen voor een blijvend herfstdecor. Fun fact: vanwege hun symboliek zijn hortensia’s ook heel mooi om iemand te bedanken met een boeket!

Hortensia

7. Lampionplant: Speelse accenten

De oranje ‘lantaarntjes’ van de lampionplant geven je boeket een speels en uniek karakter. Ze drogen prachtig en kun je de hele herfst en winter in je boeket laten zitten.

Tip: Maak het compleet

Voeg wat herfstbladeren, bessen of zelfs kleine pompoentjes toe aan je boeket voor een extra herfstsfeer. Denk aan rood eikenblad, lijsterbessen of klein sierpompoen.

LEESTIP:
Tips & inspiratie om de hal te pimpen

Geniet van de herfst in je interieur

Met deze bloemen creëer je moeiteloos een prachtig herfstboeket dat de warme kleuren en gezellige sfeer van het seizoen in huis brengt. Experimenteer met verschillende combinaties en laat je creativiteit de vrije loop. Zo geniet je binnen van de mooiste kanten van de herfst, zelfs als het buiten guur en grijs is!

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 44