Waar kun je kaarsen kopen?

Tips voor het kopen van kaarsen waar je nog niet aan hebt gedacht.

Kaarsen brengen sfeer en warmte in je huis. Zeker in het najaar en de winter, als de dagen donker en koud zijn, is het heerlijk om in de warme van kaarslicht thuis te zijn. Maar ook nu in de zomer als je met je partner of je gezin thuis bent, geeft kaarslicht nét dat beetje extra. Nu zijn er vele soorten kaarsen en net zoveel aanbieders. Je kunt bijna overal wel kaarsen kopen, maar aan sommige van onderstaande tips heb je misschien niet gedacht. 

Kaarsen bij een groothandel of fabriek

Graag begin ik met een tip waar veel mensen niet aan denken. Heb jij een eigen bedrijf, of ken je iemand met een eigen bedrijf, dan is het mogelijk om kaarsen tegen inkoopprijs te kopen zoals bij deze kaarsen groothandel of deze kaarsenfabriek. Bij de eerstgenoemde geldt wel een minimale bestelprijs, maar je kunt bij deze groothandel ook andere artikelen kopen zoals woondecoratie of andere leefstijlartikel waardoor je ook wel snel aan het minimale aankoopbedrag kunt komen. Je kunt het gewoon in de webshop bestellen na het aanmaken van een account. De kaarsenfabriek die ik hier noem heeft speciale fabrieksverkoopdagen in Breda voor particulieren.

Het kopen van kaarsen bij een groothandel of fabriek kan soms wel de helft schelen met de normale prijs in de winkel.

Kaarsen kopen bij een imker

Ook hier zullen niet veel mensen aan denken. Kaarsen van bijenwas kopen bij een imker. Het is alleen al leuk om zo een lokale imker te ondersteunen. Maar wist je dat kaarsen van bijenwas ook langer meegaan dan veel andere soort kaarsen? Ook hebben ze een heerlijke geur en geven ze een zeer warm licht. Bovendien zijn bijenwas kaarsen ook leuk om weg te geven. Dus je kunt zowel vreugde ervaren bij het kopen, bij het geven, of gewoon om zelf te houden.

Ambachtelijke marktjes

Wil je echt iets bijzonders dan zijn ambachtelijke marktjes een goed idee. Het mooiste is als je hier dan ook echt de tijd voor neemt door er bijvoorbeeld een dagje weg van te maken. Op ambachtelijke marktjes vind je vaak kaarsen die bijvoorbeeld met de hand zijn gemaakt of ergens lokaal geproduceerd. 

Kaarsbenodigdheden bij DIY winkels (met workshop)

Helemaal speciaal is het natuurlijk dat je zelf je eigen kaarsen maakt. Bij bepaalde DIY winkels kun je de materialen en middelen vinden om zelf kaarsen te maken. Soms organiseren deze winkels workshops ‘kaarsen maken’ en anders kun je ook veel tutorials ‘zelf kaarsen maken’ vinden op Youtube.

Hopelijk kun je wat met deze tips. Er zit vast iets tussen waar je nog niet aan had gedacht. Doe er je voordeel mee!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 258