Spiegels in het interieur worden steeds populairder: ontdek waarom

Spiegels zijn een echte aanvulling op je interieur. We plaatsen spiegels in bijna iedere ruimte in huis, van de badkamer tot aan de hal. Spiegels zijn onmisbaar in ons dagelijkse leven. Behalve de praktische eigenschappen van spiegels kunnen ze ook andere functies vervullen. Heb je bijvoorbeeld een kleine woonkamer, dan kun je door het plaatsen van een of meerdere spiegels de ruimte optisch vergroten. Benieuwd naar de spiegeltrends van dit moment en onze schoonmaaktips? Lees dan snel verder.

woonkamer met een blauwe bank met daar boven een spiegel

Creëer een ruimtelijker gevoel

Hierboven hebben we het al kort benoemd: spiegels kunnen ruimtes optisch groter doen lijken. Door deze op de juiste plek te plaatsen in je ruimte kan zelfs de kleinste ruimte groter en ruimer aanvoelen, zoals de toiletruimte. Benieuwd hoe? Lees hier meer over toilet inspiratie. Bovendien zorgen spiegels ervoor dat er meer natuurlijk licht door de ruimte heen wordt verspreid. Een spiegel weerkaatst namelijk het licht, zo worden zelfs de meest donkere plekjes in je woning verlicht.

Groot, groter, grootst

Laten we wat dieper inzoomen op de spiegeltrends van dit moment. Momenteel zien we dat steeds vaker wordt gekozen voor een grote spiegel, hoe groter, hoe beter. Daarnaast worden symmetrische strakke vormen vervangen door organische, asymmetrische vormen. Deze organische vormen hebben een speelse uitstraling waardoor je ruimte meer karakter krijgt. Daarnaast kun je een spiegel met organische vorm met verschillende interieur stijlen combineren. Een andere trend is een spiegel met ingebouwde verlichting, dit kan variëren van dimbare verlichting tot aan het veranderen van de kleur van de verlichting. Er is tegenwoordig steeds meer mogelijk met technologie.

Spiegels schoonmaken

Als je een mooie spiegel hebt aangeschaft wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Maak deze dus regelmatig schoon. We geven je enkele schoonmaaktips:

  • Pak een pluisvrije doek en glasreiniger: spuit het schoonmaakmiddel op je doek in plaats van direct op de spiegel. Zo voorkom je strepen.
  • Maak ronddraaiende bewegingen en blijf doorgaan totdat je geen vlekken meer ziet.
  • Bij hardnekkige vlekken heb je wellicht meer schoonmaakmiddel nodig, veeg je spiegel dan na met een droge zachte doek.
Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 50