Opvallende trends op keukengebied

Ben je een nieuwe keuken aan het ontwerpen en ben je benieuwd naar de huidige trends op keukengebied? Hoewel keukentrends doorgaans meerdere (soms wel tientallen) jaren aanhouden, zijn er toch een aantal opvallende trends dit jaar. We zetten ze graag voor je op een rij, zodat je precies weet wat er allemaal mogelijk is. De enige vraag die je jezelf dan nog moet stellen is of je voor een neutraal, tijdloos ontwerp gaat of juist een super trendy design…

Japandi keuken

Met stip op nummer één qua keukentrends staat de Japandi keuken. Dit is een combinatie tussen de Japanse en Scandinavische stijl, met elementen uit beide landen en culturen. Dit resulteert in een rustig, harmonisch geheel met veel natuurlijke elementen en lichte kleuren, organische vormen en tijdloze details. Functionaliteit en eenvoud zijn erg belangrijk, en ook de styling is erg ingetogen. Dit is een vrij tijdloze stijl, die als je het ons vraagt ook over tien jaar nog even actueel is.

Het ultieme kookeiland: de U-vorm keuken

keuken ontwerpen en tekenen

Droom je van een kookeiland en is de ruimte relatief groot? Overweeg dan eens een keuken U vorm. Dit is als je het ons vraagt een van de meest praktische opstellingen, waarmee je echt alle kanten op kunt. In een keuken in deze vorm sta je als kok letterlijk in het middelpunt van de belangstelling en heb je alles bij de hand. Het enige nadeel is dat je er best wat ruimte voor nodig hebt, want in de kleinere, langwerpige ruimte past een keuken in U-vorm meestal niet.

Marmer, marmer en nog eens marmer

Qua materiaal is marmer populairder dan ooit, en we snappen wel waarom. Dit natuurlijke materiaal geeft de keuken een super de luxe uitstraling en vertoont de meest prachtige patronen. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en zowel meer ingetogen als opvallend. Aan het exclusieve karakter van een marmeren keukenblad zit helaas wel een flink prijskaartje, wat het voor veel mensen niet de meest voor de hand liggende optie maakt.

Lees ook:
Op zoek naar een vloer met een luxe en onderscheidende uitstraling?

Altijd goed: de witte keuken

Ondanks dat een witte keuken eigenlijk van alle tijden is, zien we de laatste tijd weer opvallend veel keukens in deze frisse, lichte kleur. En dat is niet zonder reden, want je kunt er qua styling alle kanten mee op en weet zeker dat je er niet op uitgekeken raakt. Wil je je huis in de komende jaren verkopen? Dan is een witte keuken een slimme keuze, want deze valt dankzij het neutrale karakter bij veel mensen in de smaak. 

Moderne keuken

Een kastenwand met nis

Op zoek naar een origineel detail dat je keuken een persoonlijk tintje geeft? Ga dan voor een kastenwand met nis. Bijvoorbeeld, Huysinc biedt verschillende ontwerpen voor kastenwanden aan die je kunt aanpassen naar jouw wensen. Je kunt er een hoge nis van maken en deze vullen met kookboeken, schilderijtjes en servies, maar van een lage, vrij grote nis kun je ook een zithoekje maken. Laat een kussen op maat maken en heb zo altijd een plekje waar jij of je kinderen tijdens het koken in neer kunnen ploffen. Het ziet er ook nog eens heel gezellig uit!

Leonie van der Laan
Leonie van der Laan

Hallo! Ik ben Leonie, een enthousiaste tekstschrijver met een passie voor mode, design en wooninspiratie. Mijn hart ligt in de prachtige Spaanse stad Valencia, waar ik vastbesloten ben om te gaan wonen en mijn liefde voor de cultuur te omarmen. Momenteel bevind ik me nog in een gezellige kleine studio, maar ik geloof dat een beperkte ruimte geen belemmering hoeft te zijn. Met een dosis creativiteit en slimme oplossingen maak ik van mijn compacte plekje een gezellig thuis. Ik deel graag mijn ideeën en inspiratie voor het inrichten van kleine ruimtes, en ik hoop anderen te inspireren om hetzelfde te doen!

Artikelen: 6