Zo kies je voor een slijtvaste & sfeervolle traprenovatie met de look die bij jou past

Door: Anita van Delft

Vaak wordt de trap een beetje ‘over het hoofd’ gezien als het aankomt op het verfraaien van je huis. Toch is deze één van de eerste dingen die je ziet bij binnenkomst wanneer de trap zich in de hal bevindt. Heb je een trap in de woonkamer dan is het natuurlijk nog belangrijker dat deze er goed uitziet en het liefst iets bijdraagt aan de sfeer en uitstraling van je interieur.

Een trap zal over het algemeen één van de plekken in huis zijn die het meest intensief wordt gebruikt. Hoe vaak loop je wel niet van beneden naar boven en omgekeerd? Wat de afwerking van je trap ook is (bijvoorbeeld verf of tapijt), na verloop van tijd zal je trap toe zijn aan renovatie. Dat is een uitgelezen kans om voor een duurzame, slijtvaste oplossing te kiezen door het laten plaatsen van overzettreden. Een renovatie die moet aansluiten bij je smaak en de verdere inrichting van je huis. Vooral dat laatste kan nogal wat keuzestress opleveren dus het is goed om te weten dat er 3 locaties in het land zijn met een Upstairs showroom waar je met eigen ogen alle mogelijkheden kunt bekijken.

Kies je stijl

Wat je stijl ook is, er zal bij Upstairs zeker een collectie zijn die bij jou past zoals de Wereldcollectie met verschillende soorten houtlook. Heb je een industrieel interieur dan is een betonlook echt is voor jou of misschien wel een staallook. Ga je liever voor echt staal bekijk dan de Stoer Chique collectie waar je ook echt leer vindt: prachtige stoere materialen met een chique uitstraling. Hoe dan ook, bij de 250 manieren die Upstairs je biedt bij het vormgeven van je trap, zal er zeker één zijn die jou aanspreekt.

kies je stijl bij traprenovatie

Een lust voor het oog

Heb je uiteindelijk je keuze kunnen maken dan is het natuurlijk heel fijn dat de traprenovatie binnen 1 dag gebeurd is. Je trap ziet er dan niet alleen geweldig uit maar sluit naadloos aan bij de rest van je inrichting. Misschien loop je de trap wel een paar keer expres op en neer om te kunnen genieten van het nieuwe uiterlijk.

Veilig & sfeervol

Maar de gerenoveerde trap is niet alleen een kwestie van een mooi esthetisch plaatje. Deze renovatie verbetert ook het comfort en de veiligheid. Helemaal als je kiest voor verlichting van de trap. Dat kan aan de onderkant van de traptreden of aan de zijkant. Uiteraard is dat LED-verlichting: een energiezuinige en duurzame keuze. Deze verlichting is niet alleen een vorm van veiligheid (je kunt ’s avonds goed de treden zien) maar zo’n verlichte trap is ook een warm en sfeervol plaatje.

Leestip: Je huis verduurzamen? Dit zijn dé 11 stappen die je met volgen!

traprenovatie verbetert ook het comfort en de veiligheid

Behoudt zijn waarde

Je moet waarschijnlijk niet aan verhuizen denken als net je trap zo prachtig is gerenoveerd maar het is goed om je te realiseren dat als je ooit je huis verkoopt, deze renovatie bijdraagt aan de waarde van je huis. Je trap is zo slijtvast dat hij er ook na jaren nog zo nieuw zal uitzien dat dit één van de details kan zijn die potentiele kopers over de streep trekt.

Redenen genoeg dus om door middel van overzettreden je trap een nieuw, duurzaam en sfeervol uiterlijk te geven met een look die bij jou en je interieur past.

Anita van Delft
Anita van Delft

Ik heb lange tijd gewerkt als mode- en woonstyliste en daarna als makelaar, nu houd ik me fulltime bezig met het schrijven van blogs over interieur, tuin, planten DIY-projecten en vintage vondsten. Ik ben altijd bezig met het stylen van mijn huis & tuin en vind niets leuker dan die passie te delen. Op Huislijn.nl lees je dan ook mijn persoonlijke blogs, bijvoorbeeld over een trap voor kleine ruimtes of over een spa in je tuin.

Ik heb een styling- en makelaardij achtergrond en een enorme passie voor alles wat met wonen te maken heeft. Ik doe niets liever dan bezig zijn met mijn interieur en daarover schrijven. Laat je inspireren door mijn blogs over huis, tuin, DIY projecten en vintage vondsten.

Artikelen: 14