Binnen de randstad verhuizen naar de bollenstreek? Gewoon doen!

De randstad is een zalige regio met veel bruisende steden. Waar je ook woont, je hebt altijd wel een leuke stad in de buurt waar je kunt gaan winkelen of gezellig lunchen. Niet voor niets is het voor velen een aantrekkelijke regio, maar ook voor natuurliefhebbers is het een aanrader. Er is namelijk veel natuur te vinden, en vooral de bollenstreek is fantastisch mooi. Deze typisch Hollandse streek staat bekend om zijn vele bloemen, die elk jaar in de lente zorgen voor een kleurrijk aangezicht. Twijfel je over verhuizen naar de bollenstreek? Dan kunnen wij alleen maar zeggen: doen! Waarom? Dat lees je hier. Heb je al een mooi huis gevonden in deze prachtige streek? Schakel dan een lokaal verhuisbedrijf in, zoals dit verhuisbedrijf Leiden, om al je spullen veilig en snel naar je nieuwe huis te vervoeren.

De mooiste uitzichten

Deze reden spreekt natuurlijk voor zich, maar wie ooit in de lente de bollenstreek heeft bezocht weet dat het meer dan instagram-waardig is. Je ziet de meest uiteenlopende kleuren zover je oog reikt, want zoals je van Nederland gewend bent is de regio vrij plat. Dat betekent eindeloos mooie uitzichten die zich moeiteloos vast laten leggen, ook als je geen professionele fotograaf bent.

Diverse grote steden in de buurt

centrum van Leiden

Ondanks dat je in de bollenstreek omringd bent door natuur, heb je de levendige sfeer van grote steden binnen handbereik. Ga bijvoorbeeld shoppen in het knusse Haarlem, Leiden, Amersfoort of Almere, of ga voor een grotere stad als Den Haag, Rotterdam of Utrecht. Met andere woorden: de streek is het beste van twee werelden met zowel natuur als bruisende steden waar je alle mogelijke winkels, restaurants en andere voorzieningen vindt.

Lees ook: Snel en vertrouwd verhuizen

De duinen en het strand

Je zou bijna vergeten dat de bollenstreek vlakbij het strand en de duinen ligt. Ideaal voor strand- en zonliefhebbers! De echte Hollander is bij de eerste zonnestralen in de lente natuurlijk al op het strand te vinden, of dat nu is om een kleurtje te krijgen of voor een lange wandeling met de hond. Hoe dan ook kun je aan het strand heerlijk uitwaaien, wat toch wat lastiger is als je meer in het binnenland van Nederland woont. Je zult dan ook niet de eerste zijn die omwille van het strand de bollenstreek verkiest boven andere regio’s in Nederland.

zandvoort - strand

In de buurt van Schiphol airport

Ben je dol op reizen en maak je geregeld leuke tripjes? Of dat nu stedentrips zijn of lange reizen naar verre landen, je uitvalsbasis is in veel gevallen Schiphol Airport. En laat dit vliegveld nu net héél dichtbij de bollenstreek liggen. Perfect dus voor de avonturiers onder ons die er geregeld tussenuit knijpen.

Lees ook: Wat zijn de beste opslagmogelijkheden tijdens je verhuizing?

Ondernemende regio

Als laatste moet je niet vergeten dat de bollenstreek heel centraal ligt in de randstad; een regio die bekendstaat om zijn ondernemende gemeenschap. Je vindt er vele mooie startups, gigantische concerns, maar ook lokale ondernemers die zich vooral richten op de regio of eigen woonplaats, zoals dit verhuisbedrijf Oegstgeest. Het feit dat er zoveel ondernemers in de regio wonen vinden veel mensen erg inspirerend, zeker als ze zelf ook ondernemen. En ook dat maakt het een populaire regio.

Hebben we je weten te overtuigen te verhuizen naar de bollenstreek? Bereid je dan voor op de meest kleurrijke lentes, vele dagjes aan het strand of wandelend door de bloemenvelden, en natuurlijk gezellige middagjes in een van de leuke steden. Als je het ons vraagt snappen we wel dat deze streek zo in trek is, ben jij er al eens geweest?

Leonie van der Laan
Leonie van der Laan

Hallo! Ik ben Leonie, een enthousiaste tekstschrijver met een passie voor mode, design en wooninspiratie. Mijn hart ligt in de prachtige Spaanse stad Valencia, waar ik vastbesloten ben om te gaan wonen en mijn liefde voor de cultuur te omarmen. Momenteel bevind ik me nog in een gezellige kleine studio, maar ik geloof dat een beperkte ruimte geen belemmering hoeft te zijn. Met een dosis creativiteit en slimme oplossingen maak ik van mijn compacte plekje een gezellig thuis. Ik deel graag mijn ideeën en inspiratie voor het inrichten van kleine ruimtes, en ik hoop anderen te inspireren om hetzelfde te doen!

Artikelen: 5