Wat zijn de beste opslagmogelijkheden tijdens je verhuizing?

Verhuizen staat binnen de top tien van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven: een nieuw huis zoeken, het oude huis netjes achterlaten, al je spullen inpakken en misschien wel tijdelijk opslaan. Maar vooral voor dat laatste zijn er uitstekende oplossingen waardoor de verhuizing een stuk minder stressvol zal verlopen. Als je tijdelijk opslagruimte nodig hebt tussen het verlaten van je oude huis en het betrekken van je nieuwe huis, dan is een opslagruimte huren Katwijk een handige en vooral veilige manier om je spullen op te slaan zodat ze niet in de weg staan tijdens het verhuisproces.

Inpakken

Begin niet lukraak met inpakken maar maak eerst een grondige sortering van de spullen die je wilt meenemen en dingen die je wilt wegdoen. Je zult verbaasd zijn hoe je tijdens een verhuizing dingen tegenkomt waarvan je niet meer wist dat je ze had. Bedenk wat je daar mee wilt doen: doneren, verkopen of gewoon weggooien als ze kapot zijn en geen waarde meer hebben. Op die manier kun je je concentreren om in te pakken wat echt belangrijk is.

verhuisdozen voor tijdelijke opslagruimte

Gebruik stevige verhuisdozen, het liefst van eenzelfde formaat wat handiger is bij het efficiënt opstapelen. Label de dozen op een duidelijke manier: geef aan wat er inzit en naar welke ruimte ze uiteindelijk moeten.

Tijdelijke opslag

Het kan zijn dat je enige tijd moet wachten voordat je je nieuwe huis kunt betrekken. Misschien wil je de nieuwe woning eerst verbouwen maar ook als je je nieuwe huis ‘alleen maar’ wilt verven of van nieuwe vloerbedekking wilt laten voorzien, is het handiger als de woning nog leeg is. Een tijdelijk opslag is dan de oplossing en houd met het kiezen van de opslagbox rekening met de grootte van je inboedel.

Gemak

Maak het jezelf niet te moeilijk want zoals gezegd is een verhuizing al stressvol genoeg. Kies voor een opslagbox waar je met je auto bij kunt komen en waar je altijd toegang tot hebt.   Ook kun je kiezen om een opslagbox bij je woning te laten plaatsen zodat je op je gemak in je eigen tempo je spullen kunt inladen. Al die mogelijkheden kun je bij opslagruimte huren Noordwijk nader bekijken en de voor- en eventuele nadelen tegen elkaar afwegen.  

Extra hulp

opslag met verhuishulp

Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken of ben je om wat voor reden niet tot verhuizen in staat, dan kun je kiezen voor opslag met verhuishulp. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan maar dat weegt op tegen het gemak: erkende verhuizers zullen dan je inboedel netjes in de opslagbox plaatsen.

Lees ook: Hip en sfeervol wonen begint met een verhuisplan

Veiligheid

Een heel belangrijk aspect bij het tijdelijk opslaan van je spullen is natuurlijk de veiligheid. Je wilt niet dat er iets gestolen kan worden maar ook niet dat er door vocht of lekkages schade aan je eigendommen ontstaat. Een schone opslagbox in een verwarmde ruimte en goed beveiligde toegang met bijvoorbeeld een persoonlijke pincode kunnen je op dat gebied geruststellen.

Het is duidelijk dat een tijdelijke opslag van je spullen tijdens een verhuizing deze stressvolle periode een stukje makkelijker kan maken zodat je daarna volop kunt genieten van je nieuwe woning.

Anita van Delft
Anita van Delft

Ik heb lange tijd gewerkt als mode- en woonstyliste en daarna als makelaar, nu houd ik me fulltime bezig met het schrijven van blogs over interieur, tuin, planten DIY-projecten en vintage vondsten. Ik ben altijd bezig met het stylen van mijn huis & tuin en vind niets leuker dan die passie te delen. Op Huislijn.nl lees je dan ook mijn persoonlijke blogs, bijvoorbeeld over een trap voor kleine ruimtes of over een spa in je tuin.

Ik heb een styling- en makelaardij achtergrond en een enorme passie voor alles wat met wonen te maken heeft. Ik doe niets liever dan bezig zijn met mijn interieur en daarover schrijven. Laat je inspireren door mijn blogs over huis, tuin, DIY projecten en vintage vondsten.

Artikelen: 15