10 producten voor een gezonde koelkastvoorraad

Als je je koelkast vult met gezonde ingrediënten, grijp je vaker naar iets gezonds. Bovendien wordt koken een feestje als je in je koelkast kijkt en allerlei lekkere verse producten ziet liggen.

1. Volle zuivel

Volle yoghurt en kwark zijn niet alleen heerlijk romig, maar leveren naast eiwitten ook gezonde vetten die je lange tijd verzadigen. Bovendien vind je in volle zuivelproducten meer dan wateroplosbare vitamines, zoals vitamine B1.

Ook de vetoplosbare vitamines A, D, E en K zijn in volle zuivel te vinden. Kies voor je een gezonde koelkastvoorraad van naturel zuivel, want dat weet je zeker dat deze geen ongezonde zoetstoffen bevat. 

Als je zuivel wil zoeten, kun je dat doen met rauwe honing, kokosbloesemsuiker of een paar druppels pure stevia.

2. Verse kruiden

Verse kruiden zijn heerlijk geurig en bovendien erg gezond. Vrijwel alle verse kruiden blijven het langste goed in de koelkast. Alleen basilicum kun je beter buiten de koelkast bewaren.

3. Veel groenten

eigen kruidentuin

Vul de groentelades van je koelkast rijkelijk met groenten voor de lekkerste groentegerechten. Denk aan gegrilde groenten, een ovenschotel of een rijkgevulde pastasaus of soep.

4. Gerookte zalm

Gerookte zalm levert gezonde omega 3-vetzuren en is dus een welkome aanvulling voor een gezonde koelkast. Je kunt de vis door een salade verwerken of op een rijstwafel of notencracker eten. Wat ook kan, zijn gevulde zalmrolletjes als gezonde snack. Probeer het eens!

5. Vers en onbewerkt rundvlees

Vers en onbewerkt rundvlees hoort zeker in een gezonde koelkast thuis, tenzij je vegetarisch bent. Rundvlees is een stuk schoner dan varkensvlees en het bevat gezonde eiwitten, vetten en mineralen. Dat is dus de beste keuze als je van een lekker stukje vlees houdt.

6. Kipfilet

Kipfilet is een gezonde bron van eiwitten en dus een aanwinst voor je koelkast. Bovendien is kip enorm veelzijdig. De vleessoort past vrijwel bij alle wereldgerechten en ook bij de Hollandse pot. Bovendien zijn blokjes kipfilet erg lekker in een salade of in een wrap.

7. Bessen

Bessen zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond.

Bessen zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. Ze bevatten namelijk veel vezels en krachtige antioxidanten. Zorg dus dat je koelkast altijd een voorraadje bessen bevat.

Je kunt bessen eten als gezonde snack, maar ze zijn ook heerlijk in een toetje of bij het ontbijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schaaltje Griekse yoghurt met noten en bessen? 

Ook een vullende ontbijtsmoothie met banaan en bessen is een traktatie op zich. Wil je de smoothie nog gezonder maken, voeg dan een handje verse spinazie toe.

8. Hüttenkäse

Hüttenkäse is een heerlijke lichte kaassoort die al het goede van kaas bevat. Denk aan eiwitten, calcium, selenium en vitamine B12. Bovendien is hüttenkäse een slanke kaassoort omdat hij weinig calorieën levert. 

Ook is deze jonge kaassoort bijzonder arm aan zout en dat is nog een voordeel voor je gezondheid. Met recht een product dat een plekje in je gezonde koelkast verdient.

9. Humus

Humus is een bijzonder smakelijke spread van kikkererwten die romig smaakt en boordevol voedingsstoffen zit. Denk aan vezels, eiwitten, B-vitamines en diverse mineralen. Zo is deze kikkererwtenpaté een goede bron van ijzer, zink, koper en magnesium.

Zelfgemaakte humus blijft een paar dagen goed in de koelkast. Humus uit de winkel kun je wat langer bewaren. Let wel op ongezonde toevoegingen als E-nummers en suiker. Een product met deze ingrediënten hoort uiteraard niet in een gezonde koelkast thuis.

10. Gember & kurkuma

Verse gember is bijzonder gezond en veelzijdig. De specerij geeft smaak aan tal van gerechten en daarnaast kun je er een heerlijke thee van zetten. Bewaar gember in de deur van je koelkast om altijd een verse voorraad bij de hand te hebben.

Lees ook: Wooninfluencer Marcella over interieurstyling

Ook kurkuma of geelwortel is een gezonde specerij die je vers in de koelkast bewaart. Om optimaal te profiteren van de gezonde stoffen in kurkuma, kun je overigens beter een kurkuma supplement gebruiken. Bijvoorbeeld de kurkuma van Nutribites, die gegarandeerd veel werkzame stoffen bevat.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255