Meer lichtinval door de perfecte lichtstraat

De dagen worden weer langer en de temperaturen gaan straks weer omhoog. Dat betekent dat we weer meer naar buiten gaan en kunnen genieten van het tuinleven.

Heerlijk vind ik dat, om samen met mijn gezin of familie en vrienden lange avonden in de tuin te zitten. Een gezellige avond bbq of gewoon even een avondje met z’n tweeën met een kaarsje aan. Wij hebben meerdere zit gedeeltes in de tuin, maar ons meest favoriete plek is achterin de tuin. Hier maken wij elke zomer een knus plekje van.

Momenteel zijn wij ons aan het verdiepen in een overkapping voor het knusse plekje achterin de tuin. Onze wens is een overkapping in een L vorm. Na mij wat verdiept te hebben in overkappingen en verlichting, ben ik terechtgekomen op de website van De lichtstraat expert. Een overkapping met een lichtstraat erin, is toch wel een grote wens. Hierdoor oogt de overkapping namelijk ruimtelijker en geeft zoveel meer daglicht. Daarnaast zou wat extra daglicht enorm fijn zijn, omdat wij ook een buitenkeuken in de overkapping willen maken.

Wat past er bij jou?

Een Lichtstraat in een overkapping, wie wil dat nou niet. Ga je voor een klassieke en luxe uitstraling of een moderne en stijlvolle uitstraling? Voor elke stijl is er wel een passende lichtstraat. Daarbij is er een keuze voor diverse glassoorten en afmetingen.

Alle lichtstraten bij De lichtstraat expert, zijn voorzien van aluminium glasprofielen op het dak. Dit zorgt ervoor dat de lichtstraat onderhoudsvrij is. Ben je op zoek naar een lichte kleur lichtstraat of toch liever een donkere? De lichtstraten zijn in diverse kleuren te verkrijgen.

Een Lichtstraat in een overkapping

Het mooie is dat bij deze lichtstraten de vakindeling helemaal naar wens te bepalen is. Maar naast de eigen in te delen vakken, kun je ook kiezen voor extra isolerend glas. Misschien wel fijn dat wanneer het in de avond afkoelt, de warmte onder de overkapping blijft.

Nu denk je misschien, leuk zo’n lichtstraat maar er komt ook zon doorheen. En niet iedereen heeft altijd behoefte om de zonnestralen op te pikken. De overkapping kan namelijk ook een fijne plek zijn om even in de schaduw te zitten. Bij De lichtstraat expert bieden ze ook screens aan voor deze modellen. Hoe fijn is dat, zelf bepalen wanneer je het zonnetje wel of niet toelaat in de overkapping.

Van overkapping naar uitbouw

Een uitbouw aan je huis is natuurlijk een verrijking van je woonruimte. Maar een uitbouw met lichtstraat is nog mooier, door de extra lichtinval, wordt het nog lichter in je woonkamer.

Bij De lichtstraat expert bieden ze de lichtstraten ook aan voor een uitbouw. Hiermee creëer je veel meer daglicht in je woonkamer. Maar welke lichtstraat past er bij de uitbouw?

Vincent Mossel heeft de lentekriebels, lees zijn leuke blog:
Lentekriebels in huis: Verfrissende interieurideeën voor de lente

Ook bij de uitbouw komen de diverse modellen weer van pas. Hierbij kun je dus ook de perfecte lichtstraat uitzoeken die helemaal past bij jouw uitbouw. Kies je ervoor om de lichtstraat zelf te plaatsen of laat je deze liever plaatsen door vakkundige mensen? Beide is mogelijk.

Deze lichtstraten kunnen overigens ook worden geplaatst bij bestaande uitbouwen. Dus mocht je een uitbouw hebben, maar mis je toch bepaalde lichtinval in je woonkamer. Dan is een lichtstraat de perfecte oplossing. 

Samen met een vakkundige kun je op basis van al je wensen de lichtstraat helemaal samenstellen. Hoe fijn is dat.

Ik ben helemaal nieuwsgierig geworden en droom al van onze nieuwe overkapping voorzien van de meest bijpassende lichtstraat.

Cynthia Hazewindus
Cynthia Hazewindus

Liefde voor interieur
Ik ben een enorme interieurliefhebber. Bij ons thuis is het dan ook nooit af. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met interieur en zit dan ook vol met wooninspiratie. Graag deel ik deze inspiratie ook op Huislijn.nl. Mijn favoriete maand van het jaar is december omdat ik mijn dan helemaal kan uitleven met de kerstdecoractie. Maar ook in de andere maanden van jaar heb ik genoeg inspiratie. Lees bijvoorbeeld mijn blog over onze wens om een overkapping te plaatsen in onze tuin. Ik geniet ervan om mijn ervaringen en ideeën te delen en anderen te inspireren om van hun huis een thuis te maken.

Artikelen: 1