De muurverf kleurentrends voor 2024

Ieder jaar komen de grote verfmerken met de zogenoemde kleuren van het jaar, met vaak één kleur als hoogtepunt. Nu verschilt het per merk natuurlijk wel welke kleuren als dé trend wordt neergezet, maar wanneer we kijken naar de globale kleurentrends voor 2024 en de keuze voor de meest populaire muurverf dan zien we dat het kleuren zijn die je bijna letterlijk omhelzen. Het fascinerende bij de muurverf kleurentrends is dat je altijd een bredere beweging vanuit de maatschappij terugvertaald ziet in deze trends. Ook dit jaar is dat weer het geval. Welke kleuren we in 2024 als muurverf kunnen verwachten? Lees snel verder.

Maatschappij terug op de muur

Dit jaar zien we dat de geborgenheid waar we massaal naar zoeken in ons drukke bestaan, vertaald wordt naar de trendkleuren. Flexa heeft dan ook de kleur Sweet Embrace als kleur van het jaar gekozen. Een vergrijsde, lichtroze kleur die je echt omarmt. Verfrissend maar toch vertrouwd, een perfecte combinatie van twee kleuren die echt vernieuwend is. De kleur is geïnspireerd op veren en de subtiliteit van avondwolken, een stukje licht en luchtigheid in een turbulente tijd. Daarmee kent deze kleur een stabiele, rustige en vriendelijke uitstraling. Iets waar mensen binnenshuis tegenwoordig naar snakken.

Andere kleuren

Andere kleuren

Naast de kleur van het jaar is er natuurlijk meer, de eerder geïntroduceerde lila en pasteltinten zien we ook komend jaar weer terug op de muur. Van subtiele geeltinten tot mooie geelkleuren. Hiermee beken je kleur zonder te overheersen. Kleuren die ook goed samengaan met de laatste interieurtrends. Denk aan veel natuurlijke invloeden zoals rotan en bamboe.

Lees ook: Lenteklaar: tips voor een bloeiende tuin vol kleur!

Wanneer je naast wat frisse invloeden graag wat warme kleuren in 2024 wilt verwerken, kun je ook kiezen uit aardse tinten dit seizoen. Van aardse tinten tot blauw- en groentinten voor rust. Een perfect combinatie met enerzijds een verrassend effect, maar ook de vertrouwde rust en warmte van je eigen woning.

Ook leuk om te weten: Wat zijn de interieurkleuren voor 2024?

Kortom; heb jij zin om in 2024 eens kleur te bekennen binnen de woontrends van dit jaar? Kies dan voor één van bovenstaande kleurentrends. Ga voor rust, balans maar vergeet ook niet de mogelijkheden om wel wat kleur binnen te halen. Er is dit jaar veel mogelijk, maar altijd met oog voor rust en harmonie. Van aardse tinten tot lila, we gaan voor licht en ruimte met een subtiele rol voor kleur. Kortgezegd, 2024 is een heerlijk jaar qua kleuren op de muur!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 35