Hoe kun je het beste je spullen verzekeren?

Heb jij de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in jouw woning? Dan is het belangrijk om te kijken of je je huis wel goed verzekerd hebt. Heel veel mensen denken dat zij hun zaakjes goed geregeld hebben, maar in de praktijk blijkt dit soms heel anders te liggen. Vandaar dat wij je aanraden om ieder jaar even naar je verzekeringen te kijken. Mocht je tot de conclusie komen dat je niet meer een pakket verzekeringen op maat hebt, dan kun je dat eenvoudig aanpassen. In dit artikel zullen wij je laten zien wat je nodig hebt aan woonverzekeringen. Met deze verzekeringen kun je een hoop ellende voorkomen en dat terwijl het afsluiten van deze verzekeringen een fluitje van een cent is.

Waarom je inboedel verzekeren?

Waarom zou je je inboedel verzekeren? Je kunt toch ook gewoon je buffer gebruiken om iets nieuws te kopen wanneer iets beschadigd is geraakt? Dat is in waar, maar slechts in beperkte mate. Het ligt namelijk aan de mate waarin er schade wordt toegebracht aan je spullen. Laat je een keer een vaas vallen, dan hoef je hier niet per se een verzekering voor af te sluiten. Echter, breekt er brand uit in je woning en raken al je spullen in een klap zwaar beschadigd, dan is het lastig om dit allemaal te vervangen.

Je moet namelijk een behoorlijke buffer op de bank hebben staan om al deze spullen weer opnieuw te kopen. Als je al een buffer hebt, dan nog is het onnodig om dit geld te gebruiken, omdat je ook je verzekering had kunnen benutten. Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af omdat je hiermee grote schadeposten kunt opvangen zodat je niet alleen snel je inrichting weer terug hebt, maar waarmee je ook je financiële reserves kunt behouden.

Waarom je inboedel verzekeren?

Vergeet je opstalverzekering niet

Veel mensen denken dat wanneer zij eenmaal hun inboedelverzekering hebben afgesloten, zij op hun lauweren kunnen gaan rusten. Dat is echter niet juist. Je inboedelverzekering dekt namelijk enkel de schade aan je spullen. Een brand of lekkage brengt echter ook schade toe aan je pand. Vandaar dat het voor woningeigenaren van groot belang is om ook een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je aanwenden om de schade aan je pand te herstellen. Deze kosten lopen heel snel op en dus is een opstalverzekering wellicht nog wel belangrijker dan een inboedelverzekering. Huur je een woning, dan is de huurbaas verantwoordelijk voor de opstalverzekering.

Lees ook: Spaargeld nodig voor jouw huis? Zo spaar je sneller!

Sluit beide verzekeringen gelijk af

Mocht je tot de conclusie zijn gekomen dat je niet goed verzekerd bent, dan is het tijd om hier verandering in aan te brengen. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan om daar meer over beide polissen te lezen. Check de voorwaarden altijd goed zodat je zeker weet dat je profiteert van een goede dekking. Sluit daarna je woonverzekeringen af, hoe meer je kiest, hoe meer korting je kunt pakken.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 251