Zet je comfortabel neer in de heerlijke sta op stoel

Elke zondagavond krijg ik bezoek van mijn mama van 80 en mijn pluspapa van bijna 87. Elke week opnieuw spurt hij op een nooit eerder gezien 80+-tempo naar zijn vertrouwde plekje op mijn bank. Zelfs de kat moest het vorige week ontgelden toen hij letterlijk op haar ging zitten. Het plekje is hem uitermate vertrouwd, de bank wat minder want ze is gloednieuw. Erg mooi design maar ook wat lager dan de doorsnee bank en dus kost het mijn pluspapa wekelijks enige plof- en trekmoeite om er elegant in en uit te geraken.

Gelukkig voor mijn pluspapa en zijn karige leeftijdsgenoten bestaat er ook een sta op stoel.

Wat is een sta op stoel?

Deze stoel die ook wel opstastoel of stastoel genoemd wordt, is een aangepaste stoel waardoor mensen op leeftijd of mensen met een fysieke beperking makkelijker uit een stoel kunnen opstaan. Door een elektromotor komt de stoel omhoog en kantelt de persoon voorover wat het opstaan een pak eenvoudiger maakt. De persoon gaat, met de stoel in de hoogste stand, zitten en laat de stoel weer naar de grond zakken door middel van de elektromotor.

De voordelen van een sta op stoel

Deze relaxfauteuil biedt een uitstekend zitcomfort en vergroot de zelfstandigheid en zelfredzaamheid . Deze stoel maakt het gemakkelijker om uit uw stoel op te staan en er in te gaan zitten. De knieën worden bij het opstaan ook minder belast. Daarnaast is hij ook ontlastend voor de pols- en schoudergewrichten.

Je kan er ook heerlijk in rusten en je benen laten ontspannen met een voetenbankje.

Je kan deze op maat laten maken zodat de zetel perfect aansluit op je lichaam.

Het is ook mogelijk om je eigen opties te kiezen zodat hij aansluit bij je woonstijl en je je eigen comfortnoden kan beantwoorden.

De voordelen van een sta op stoel

Wat kost een sta op stoel?

De prijs varieert tussen de 500 en 3500 euro. Deze prijs hangt af van :

  • Hoeveel motoren de stoel heeft (keuze van de relaxfuncties)
  • De soort bekleding die je kiest (stof of leer)
  • Het design (de gewenste kleur en stijl)
  • De comfortopties (achterover leunen met de benen omhoog, automatische voetsteun, soort onderstel, verstelbare hoofdsteun, extra ondersteuning in de rug, massagefuncties …)

Lees ook: Kwalitatieve wijn met een klein budget: 4 tips

Welke stoel kies je best?

Uiteraard wordt je keuze bepaald door de prijs en door je eigen smaak. Maar even belangrijk is het om een stoel te kiezen waarbij je je prettig voelt.

De keuze van jouw persoonlijke sta op stoel heeft alles te maken met de zithoogte, zitbreedte, zitdiepte, de rug en de hoogte van de armleuningen.

Kies je voor een afstandsbediening of ga je voor knopjes aan de zijkant van de stoel?

Ga je voor een massagefunctie en/of stoelverwarming?

Ontdek de vele mogelijkheden via een gratis brochure, in de showroom of door thuis een stoel te proberen door gebruik te maken van de thuisdemonstratie service van Velderhof

Benieuwd of mijn pluspapa na het lezen van deze blog overtuigd is van deze stoel of hij toch steevast nog zijn wekelijks plofmomentje op mijn bank zal verkiezen…

Conny van Eylen
Conny van Eylen

Gepassioneerd door schrijven en interieur maar ook door mensen en sociale media, tracht ik mijn weg te vinden.

In mijn wit en strak interieur voeg ik met veel liefde Scandinavische elementen en pastelkleuren toe.

Als interieurjunkie en alleenstaande mama is en blijft het een uitdaging deze te combineren door middel van designstuks & budgetkoopjes en interieurtrends & nostalgische erfstukken.

Op mijn instagrampagina schrijf ik vol liefde over mijn passies en droom ik van eventueel een bij job in de interieurwereld en als contentschrijver.

Artikelen: 9