De veelzijdigheid van betonnen stapelblokken in je tuin

De tuin is een verlengstuk van je woning. De buitenruimte mag daarom wel wat extra aandacht gebruiken als het om de inrichting gaat. Zet niet alleen een tuinset en een paar buitenlampen neer, maar kijk ook of je creatieve of juist hele stoere elementen kunt toevoegen. Maak bijvoorbeeld gebruik van stapelblokken! Dit zijn betonblokken voor in de tuin die je op allerlei verschillende manieren kunt gebruiken. De blokken zijn sterk, duurzaam en super veelzijdig. Hieronder lees je een aantal populaire toepasmogelijkheden om je tuin ermee te verfraaien.

Robuuste traptreden

Als de tuin hoogteverschillen heeft, kun je betonnen stapelblokken

Als de tuin hoogteverschillen heeft, kun je betonnen stapelblokken gebruiken om
stevige traptreden mee te bouwen. Hiermee maak je de verschillende niveaus een
stuk toegankelijker. Betonblokken zijn robuust en stabiel, waardoor je er een veilig
trappetje mee kunt creëren. Bovendien is de stijl goed aan te passen op de rest van de tuin. Van super modern tot een landelijke uitstraling. Kies een kleur en formaat dat goed aansluit bij de gewenste sfeer.

Verhoogd terras van betonblokken

Droom je van een verhoogd terras waar je extra goed van de tuin kunt genieten?
Betonblokken maken dit mogelijk. Stapelblokken bieden een sterke basis voor de
constructie van een verhoogd terras. Het voegt extra dimensie toe aan je tuin en
creëert een prachtig terras waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Basisstructuur voor waterelement

vijver in de tuin

Een andere mogelijkheid is om betonblokken te gebruiken als basisstructuur voor
een waterelement. Denk aan een vijver, fontein of waterornament. De blokken zijn
sterk genoeg om een groot gewicht te dragen. Zorg er wel voor dat ze stevig zijn
vastgemaakt om verzakking te voorkomen. Vraag eventueel een hovenier om advies
of hulp.

Het gebruik van betonblokken biedt veel mogelijkheden om je tuin te verbeteren of
om meer sfeer in de buitenruimte te brengen. Op welke manier zou jij deze
stapelstenen toe willen passen?

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 94