Een stoere touch aan je inrichting geven? Kies voor industriële meubelen

Meubelen met een touch uit de beginnende industriejaren zijn echte blikvangers. Of je nu een strakke moderne woning, een retro stek of een grote stoere loftwoning hebt, het is altijd leuk en vooral stijlvol om een of meerdere eyecatchers in huis te halen. Meubelen uit het industrietijdperk zijn dat voor 100%. Hoe stoerder je gaat voor een meubel, hoe meer het in het oog springt. Het wordt bijna een kunstwerk in de kamer. Industriële kasten, hoe groot of hoe klein ze ook zijn, zijn niet alleen functioneel. Ze geven aan je woning extra allure.

 

Je industriële kast als eyecatcher

Als je de beslissing neemt om voor een kast in home industrial stijl te gaan, kies ze dan zorgvuldig uit en geef ze een strategische plek in je woning. Neem nu bijvoorbeeld stoere industriële vitrinekasten. Enerzijds kun je er heel wat spullen in kwijt, anderzijds presenteert deze kast jouw mooie servies of andere zaken die jij graag toont. Maar de kast op zich is al een pareltje. Grote zwarte metalen deuren, dikke houten legplanken, de combinatie tussen glazen deuren en lades en het robuuste metalen onderstel… het zijn elementen waar je gewoon niet naast kunt kijken. En wat denk je van een kast met een schitterende groene patine? Zelfs de witte industriële kasten ogen nog altijd stoer.

 

Je kast integreren in je woning

Wanneer je een stoere kast in een totaal andere interieur dan de industrial style brengt, dan is het de kunst om ze perfect in je interieur te integreren. Je kunt gewoon één vitrinekast in je moderne huis plaatsen. Dit contrast lukt perfect. Of je gaat meerdere industriële kasten over je hele woning verdelen. Ook dit werkt nog altijd perfect. Ga je niet alleen je kasten, maar ook bijvoorbeeld je verlichting, muurdecoratie of accessoires in een robuuste stijl kiezen? Ook dit kan nog altijd, zelfs in moderne of landelijke woningen. Hou het in dit geval vooral bij een en dezelfde stijl: de stijl van de industrie. Verschillende woonstijlen door elkaar mengen werkt niet zoals het hoort. Door bij één stijl te blijven, krijg je telkens terugkerende elementen die het geheel stijlvol maken.industrieel design

 

Kies de perfecte kast en maak je eigen stijl

Door slechts één stoere kast aan je interieur toe te voegen, krijg je een totaal ander beeld. Kies jij voor een klein vitrinekastje op hoge poten of ga je voor een heel grote industriële kast die bijna tot aan je plafond reikt? je gaat misschien voor veel metaal of je kies een kast die bestaat uit een combinatie van hout en metaal. Ga je voor zwart, groen, wit of grijs? Je hebt de keuze tussen ronde vormen en strakke lijnen en tussen veel of weinig glas. Bij een vitrinekast met een doorschijnende achterwand speelt je muur een rol in de presentatie van je spullen. Hoe meer je op details let, hoe beter je kast wordt geïntegreerd.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100