Interieurontwerp en inspiratie: Mijn persoonlijke verhaal

Een ander (klus)huis, de welbekende pandemie en een altijd sluimerende passie voor interieurontwerp – in 2020 viel het voor mij allemaal samen.

Ik ben er zo eentje die vroeger regelmatig haar slaapkamer ‘verbouwde’. Die veranderdrang, liefde voor kleur en patronen, de kick van een geslaagde make-over, het zat er altijd al in. In de loop der jaren bouwde ik onbewust aan de start van wat nu mijn eigen interieurontwerpstudio is.

Het zat er altijd al in

Dat begon vroeger met meekijken met mijn moeder die erop los schilderde en behangde, het verzamelen van knipsels uit woontijdschriften en inspiratie halen op tv en later social media (dank u wel Pinterest). Ik heb bij de grondige verbouwing van onze eerste en daaropvolgende woning meegedacht en -gewerkt. Dit maakte aan de ene kant heel veel passie los. Maar ik merkte ook dat het nog niet zo gemakkelijk is om een interieur te creëren dat niet alleen mooi is, maar ook praktisch en origineel.

In de coronaperiode stelde ik mezelf de vraag ‘Waar krijg ik nou echt energie van?’ Interieurs ontwerpen, zonder twijfel. En hoe mooi is het dan om dat ook in te zetten voor anderen? Het werd het begin van het plan om een eigen bedrijf te beginnen. Inmiddels was ik met een opleiding binnenhuisarchitectuur bezig en begon ik mensen in mijn omgeving te adviseren. Dat smaakte naar meer! In het voorjaar van 2023 richtte ik Studio Mirans officieel op.

Interieurontwerp en inspiratie

Mij wel bellen

De diensten die ik aanbied bestaan uit verschillende interieuradviezen en -ontwerpen. Ik adviseer het liefst mensen die gaan verbouwen. Met o.a. indelingsplattegronden, kleuren-, meubel- en lichtplannen breng ik mijn ideeën over op mijn opdrachtgevers.

Daarbij vind ik het belangrijk dat mijn ontwerpen echt werken, dat wil zeggen mooi én functioneel zijn. Genoeg (speel)ruimte voor de kinderen in huis (anders dan je in tv-programma’s nog wel eens ziet), logische looproutes, voldoende opbergkasten. Maar natuurlijk telt ook de uitstraling. Je interieur moet jouw smaak zijn (die van mij is niet relevant) en in balans. En als alles bij elkaar past kun je gerust gewaagdere keuzes maken in kleuren, vormen of indeling!   

Naast onderwerpen als de indeling, inrichting en aankleding van een woonruimte kan ik ook helpen met vragen over bijvoorbeeld de beste afmeting van een aanbouw of de manier waarop je het meest profiteert van de lichtinval. Hoe eerder mijn advies bij de verbouwplannen wordt betrokken, hoe meer we eruit kunnen halen.

Op mijn website en socials vind je nog meer informatie over mijn aanbod en werkwijze.

Lees de leuke blog van Miranda:
Interieurkleur: Blauw, blauw, ik hou van jou

Hoezo ook blogs?

Mijn passie voor interieur is hiermee wel duidelijk denk ik. Waarom ik deze ook terug laat komen in blogs? Ik hou van taal. Ik heb schrijven en lezen altijd leuk gevonden, maar heb het ook ontzettend veel gedaan voor mijn banen in loondienst. Hoewel de onderwerpen voor mijn interieurblogs heel anders zijn, kan ik ook hiermee mijn creatieve ei kwijt en (als het goed is) anderen informeren en inspireren. Win-win!   

Miranda
Miranda

Als interieurontwerper onder de naam Studio Mirans ga ik niet voor de 13-in-een-dozijn interieurs. Ik
adviseer mensen die gaan verbouwen over een praktische, mooie en originele indeling, inrichting en
aankleding van hun interieur. Met o.a. indelingsplattegronden, kleuren-, meubel- en lichtplannen
breng ik mijn ideeën over op mijn opdrachtgevers. Mijn liefde voor interieur én schrijven combineer
ik graag in inspirerende blogs over lef met kleur en bijzondere woonoplossingen.

Artikelen: 1