Spelen met lichtinval: 4 tips

Daglicht in huis heeft invloed op hoe lekker we in ons vel zitten. Hoe meer daglicht, hoe beter! Speel eenvoudig met licht en sfeer in je huis door raamdecoratie te gebruiken. Met sfeervolle houten jaloezieën of shutters kun je de natuurlijke lichtinval filteren, van richting veranderen of helemaal wegnemen. Zo creëer je op ieder moment van de dag de sfeer in huis die je wilt.

 

1.Horizontale houten jaloezieën

De nummer 1 tip om te kunnen spelen en variëren met lichtinval in huis zijn houten jaloezieën op maat. Deze trendy vorm van raamdecoratie ziet er mooi uit, past in ieder interieur en biedt lichtinval en privacy. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf eenvoudig de gewenste hoeveelheid lichtinval en privacy. Zo kun je de ruimte heerlijk licht houden door het daglicht dat naar binnenkomt of juist afsluiten, zodat je geen inkijk hebt. Je kunt ze zelf samenstellen in verschillende kleuren en lamelbreedtes. Waar je vroeger veel witte houten jaloezieën zag is de trend op dit moment zwart en antraciet. Deze passen mooi in de moderne woonstijlen van nu, zoals: Scandinavisch, Botanisch en Industrieel. Ze worden volledig op maat gemaakt zodat deze altijd past in jouw situatie. Stel je houten jaloezieën op maat online samen en bereken je prijs.

 

2.Stijlvolle shutters

Shutters bieden net als houten jaloezieën veel lichtinval. De lamellen kun je met de hand of met een tiltstok bedienen, hierdoor bepaal je zelf de gewenste stand. Het voordeel is dat ze ook mogelijk zijn voor ronde of schuine ramen. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor een schuifpui of openslaande deuren. Je kiest dan voor shutters op een schuifrailsysteem, zodat je ze gemakkelijk open kunt schuiven wanneer je naar buiten wilt.

spelen met lichtinval

3. Verduisteren

In sommige ruimtes in huis is het fijn als je het zonlicht weg kunt nemen en inkijk vanaf buiten kunt tegenhouden. Dit kun je doen met raamdecoratie. Kies hierbij voor een type raamdecoratie die een kamer kan verduisteren met een verduisterende stof. Ook kun je verschillende raamdecoratie met elkaar combineren, bijvoorbeeld houten jaloezieën en gordijnen. Hierdoor kun je de ruimte heerlijk licht houden met de jaloezieën die open gekanteld zijn, maar ook volledig verduisteren wanneer je de jaloezieën en gordijnen sluit.

 

4. Lijnenspel

Met houten jaloezieën op maat en shutters verander je de intensiteit en richting van het zonlicht dat de ruimte binnenkomt. Wanneer er veel zonlicht de kamer binnenkomt creëren de lamellen en mooi lijnenspel op de muur of vloer. Dit geeft een uniek effect aan jouw interieur.

Spelen met natuurlijk licht gaat goed samen met raamdecoratie. Vooral houten jaloezieën en shutters zijn hier uitstekend voor geschikt. Kies een vorm van raamdecoratie die past binnen jouw interieur.

Stefan Veldman
Stefan Veldman
Artikelen: 13