Hoe vind je design meubels die passen binnen je interieur?

Design meubels passen in elk interieur. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een design meubel, is het belangrijk om een interieurstijl te kiezen die bij je past. Modern, klassiek en industrieel zijn stijlen die op dit moment populair zijn.

Voordat je naar een winkel gaat, is het verstandig om een moodboard te maken met meubels die je mooi vindt. Zo weet je zeker dat je met de juiste meubels thuis komt. Nadat je een moodboard hebt gemaakt, kun je online of in winkels inspiratie opdoen. 

Een design meubel koop je niet online, hier moet je een bepaald gevoel bij hebben. Rolf Benz design meubelen zijn op dit moment erg populair. Movani en Pode kan je aan dit lijstje toevoegen.

Wat zijn design meubels?

Een design meubel koop je niet online

Design meubelen vind je niet terug in elke meubelzaak. Het zijn meubels die gemaakt zijn door een ontwerper. Ze zijn gemaakt van de beste materialen en hebben een unieke, erg romantische vormgeving.

In de meeste gevallen zijn deze meubels gemaakt van massief hout, glas of leer. Daarnaast hebben de producten opvallende kleuren. Het moet immers de eyecatcher zijn van je interieur.

Een bekend Nederlands merk dat design meubels maakt is Bert Plantagie. De meeste merken die afkomstig zijn uit Nederland, bestaan al meer dan 50 jaar. Dat geldt ook voor dit merk.

Een aantal andere merken dat design meubels verkoopt:

  • Artifort
  • Leolux
  • Droog Design
  • De Toekomst

Waarom zijn design meubels zo populair?

Design meubels

Design meubels zijn de afgelopen jaren een stuk populairder geworden, dat komt doordat meer mensen een uniek interieur willen. Een dergelijk meubel wordt dan gezien als een meubel dat het interieur uniek maakt.

Daarnaast zijn ze van goede kwaliteit, zijn ze erg comfortabel en stralen ze veel exclusiviteit uit. Er zijn zelfs meubels die over de lange termijn in waarde stijgen. 

Zo koop je het juiste design meubel voor je interieur 

Het is cruciaal dat je een design meubel koopt dat past bij je interieur. Je moet rekening houden met de kleur en het materiaal. 

FAQ

Hoe onderhoud ik design meubels?

Hoe je deze meubels het best kunt onderhouden, is afhankelijk van het materiaal waarvan het product gemaakt is. Bij de meubelzaak waar je je meubel gaat kopen, kun je vragen naar onderhoudsproducten.

Zijn design meubels een goede investering? 

Er zijn design meubels die stijgen in waarde, en daarnaast zijn ze kwalitatief zo goed dat je niet snel nieuwe zult hoeven kopen. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van tweedehands design meubels?

Als je een dergelijk meubel op het oog hebt dat je graag wilt kopen, kijk je eerst of deze echt is. Dit kan door te zoeken naar een merklogo. Op echte design meubels vind je de handtekening van een ontwerper. Daarnaast kun je kijken naar de kwaliteit en om garantie vragen.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 133