De beste tips voor een soepele verhuizing

Velen kennen het gelukkige moment dat ze na een lange tijd zoeken eindelijk het perfecte huis hebben gevonden. Een plek die aan al je eisen voldoet; een prettige buurt, genoeg ruimte, een grote tuin en ga zo door. Klinkt fantastisch toch? Nu alleen nog alle spullen van je oude naar je nieuwe adres verhuizen… best een klus. Hoe pak je dit het best aan?

Meer dan alleen inpakken

Je kunt natuurlijk een busje huren en de spullen zelf inladen met vrienden en familieleden, maar we raden je eerder aan om een verhuisbedrijf in de armen te nemen. Simpelweg omdat de werknemers dit werk al jaren doen en jou het best kunnen helpen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als je weinig ervaring hebt met verhuizen, zijn er zelfs bedrijven die helpen met alle spullen inpakken, markeren (de ruimte in huis de spullen komen te staan), ontkoppelen en ze ook nog op de juiste plek zetten in je nieuwe huis. Als dat je wat lijkt, schakel dan een goed  verhuisbedrijf in.

Een smalle trappenhal?

Woon je midden in de stad met een smalle trappenhal? Dan lijkt het lastiger om grote spullen te verhuizen. Maar daar is een oplossing voor bedacht: de verhuislift. Tegenwoordig kan een verhuislift per keer zo’n 400 kilo aan spullen veilig naar beneden brengen. Je kunt een verhuislift huren bij een verhuisbedrijf in de buurt, of landelijke verhuisbedrijven zoals het Verhuisbedrijf Draagkracht. Je doet een aanvraag en ontvangt een offerte binnen 6 uur. De lift zal op het afgesproken tijdstip bij je adres arriveren en bediend worden door een professional, om zo ieders veiligheid te waarborgen.

Een verhuizing vraagt om een goede planning

checklist verhuizen

Verhuizen vergt voorbereiding en om ervoor te zorgen dat dit goed gaat, hebben we wat handige tips voor je. Zorg dat je van te voren vrienden en familie regelt om te helpen met verhuizen. Als de datum bekend is geef je die door en stuur een week voor de verhuizing nog een reminder. Ruim het hele huis goed op en gooi overbodige rommel weg, dit creëert overzicht. Verzamel de komende tijd krantenpapier om je breekbare spullen mee in te kunnen pakken. Streef ernaar om alle spullen de avond voor de verhuizing ingepakt te hebben in speciale verhuisdozen, zo is alles gemakkelijk te vervoeren. Voor verdere tips en tricks is het handig om de verhuischecklist even te bekijken. Als je dan nog vragen hebt, is het altijd slim om het verhuisbedrijf te bellen, zij staan graag voor je klaar.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 123