Rolgordijn op maat: goedkoop, praktisch én altijd de juiste match

Raamdecoratie is er in allerlei vormen en maten. Elk seizoen is er een andere vorm van raamdecoratie die de harten van woonliefhebbers weet te stelen. En toch is er altijd één type raambekleding die altijd goed is. We hebben het hier over een rolgordijn op maat. In dit artikel delen we wat een rolgordijn zo fijn, praktisch en goedkoop (!) maakt. Scroll dus snel verder! 

Een rolgordijn in elke kleur die je maar wenst

Wil je graag een rolgordijn voor je woonkamer, slaapkamer of kantoor (aan huis) bestellen? Dan kom je vaak uit op maatwerk. Het voordeel van maatwerk is dat je alles naar eigen wens kunt samenstellen. Dat begint uiteraard bij de kleur. Ga je voor standaard wit of grijs of stap je uit je comfort zone en kies je een andere kleur? Tegenwoordig zijn er bij aanbieders zoals Rolgordijnwinkel.nl vele mogelijkheden. Blauw, bruin, groen, beige, rood.. En wat dacht je van een rolgordijn met leuke print? En bij deze webshop kun je ook nog gratis kleurstalen aanvragen, zodat je thuis kunt kijken of er een leuke kleur tussen zit. Ideaal! 

Daarnaast kun je ook nog kiezen uit de verschillende kleuren kettingen, ophangsystemen en een heb je de keuze uit een open montageprofiel of een luxe kap. En vergeet ook de opties voor de onderlat niet. Je merkt het al: je kunt een rolgordijn helemaal naar jouw wens samenstellen. Hoe fijn is dat?! 

Praktischer ga je het niet krijgen

Rolgordijn in huis

Met een rolgordijn heb je geen trekkoorden, handgrepen of andere typen bedieningen waar het zweet je soms van uitbreekt. Een rolgordijn is heel simpel te bedienen met een ketting. De stof kan twee kanten op: omhoog en omlaag. Spannender krijg je het niet. Fijn! Verder is een rolgordijn vrij eenvoudig schoon te houden met een stofzuiger op de laagste stand. of met wat plakband rondom je vinger (om vliegjes of ander vuil mee af te nemen). Ook de montage is zo gepiept. Montagesteunen bevestigen, rolgordijn erin klikken en klaar. 

Hoe komt het dat rolgordijnen goedkoper zijn dan andere vormen van raamdecoratie? 

Raamdecoratie zoals jaloezieën, Duette gordijnen of gordijnen vragen meer inspanning (en dus werkuren) om het op maat en naar wens te maken. Een rolgordijn bestaat uit een aantal standaard onderdelen, zoals de montagesteunen en ketting, en producten die op maat gemaakt moeten worden, zoals de stof en de buis waarop de stof bevestigd wordt. Omdat hier minder uren voor nodig zijn, merk je dit direct terug in de prijs. 

Lees ook: Wat zijn de mogelijkheden om je huis te verduurzamen?

Wil je een rolgordijn kopen? Dan kun je kiezen voor een rolgordijn in standaard maten of een op maat gemaakt rolgordijn. Raamdecoratie in standaard maten zijn goedkoop, omdat dat aan de lopende band gemaakt kan worden. Echter, de standaard maten passen niet altijd bij de maten die jij nodig hebt. Als je een rolgordijn op maat laat maken, sluit deze altijd mooi aan op je kozijn. De luxe, strakke uitstraling van maatwerk maakt het plaatje compleet! En bijkomend voordeel: tegenwoordig is het prijsverschil in rolgordijnen in standaard maten en rolgordijnen op maat zo klein, dat je gek zou zijn als je niet voor maatwerk kiest. Kijk vooral op de website van Rolgordijnwinkel.nl voor op maat gemaakte rolgordijnen! 

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252