Zo financier je verduurzaming van je woning

Door je woning te verduurzamen kun je de energiekosten en daarmee je maandlasten verlagen. Maar hoe kun je energiebesparende maatregelen financieren? Lot Hypotheken legt het graag aan je uit.

Verduurzaming financieren

Verduurzaming van je woning lijkt een grote investering te zijn, maar met kleine duurzame aanpassingen aan je woning, kun je al veel winst behalen. Denk bij voorbeeld aan het isoleren van naden en kieren, het vervangen van kozijnen en het aanschaffen van apparaten die energiezuiniger zijn. Of het grotere werk zoals dak-, vloer- of spouwmuurisolatie, het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp. Verduurzaming zorgt voor meer wooncomfort, een beter milieu én voor lagere woonlasten doordat je kunt besparen op je energiekosten. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden. Zo kun je je spaargeld gebruiken of kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie, dit kun je hier checken.

Ook kun je een extra bedrag lenen via je hypotheek. Bij een nieuwe woning is het mogelijk om je hypotheek tot maximaal 106% van de woningwaarde te verhogen. Hierdoor kun je dus meer lenen voor energiebesparende voorzieningen. Heb je al een koopwoning? Ook dan is het mogelijk om verduurzaming te financieren vanuit je hypotheek door bijvoorbeeld gebruik te maken van je overwaarde. Je kunt je huidige hypotheek verhogen of sluit een nieuwe, duurzame hypotheek af.

Wat levert verduurzamen op?

Wat levert verduurzamen op?

Zoals hierboven uitgelegd kun je je woning met kleine aanpassingen al energiezuiniger maken en verdien je deze investering door lagere maandlasten vaak al binnen een paar jaar terug. Daarnaast stijgt een duurzame woning in waarde op de woningmarkt en profiteer je op de langere termijn dus ook van verduurzaming. Ben jij benieuwd wat verduurzamen voor jou betekent? Bereken het met mijn online tool en bekijk welke energiebesparende maatregelen er zijn, wat ze kosten én wat je ermee kunt besparen.

Extra advies nodig over welke maatregelen jij kunt nemen?

Kijk eens bij de EnergiebespaardersSusteen of Vereniging Eigen Huis en krijg advies op maat van een adviseur. Bij Lot krijg je gratis verduurzaamadvies bij het afsluiten van een hypotheek.

Start ook met verduurzamen

Ga in gesprek met een hypotheekadviseur over wat verduurzamen voor jou betekent. Goed voorbereid het gesprek in gaan? Maar dan gebruik van de verduurzamingsrekentool op mijn website. Samen kleuren we de woningmarkt een stukje groener!

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 223