Tijdelijke opslagruimte inrichten

Het tekenen van een koopcontract of huurcontract is natuurlijk fantastisch nieuws. Helaas is het niet altijd mogelijk om je woning direct te betrekken, of gaat er eerst nog een verbouwing aan vooraf. Kun je je spullen (tijdelijk) even nergens kwijt dan kun je een opslagruimte huren bij jou in de buurt. 

Voordat je vervolgens willekeurig dozen naar binnen schuift, is het aan te raden om een plan te maken. Zit je bijvoorbeeld in een verbouwing en is een kamer af, dan is het fijn dat die spullen alvast weer naar binnen kunnen. Weet je vervolgens niet meer waar die spullen liggen dan is dat flink balen. Tijd dus om een plan te maken. 

Kies de juiste ruimte

De eerste stap op weg naar het opslaan van je spullen is het kiezen van de juiste tijdelijke opslagruimte. Probeer vooraf een inschatting te maken van het oppervlak dat je nodig hebt. Omdat dit niet eenvoudig is hebben een aantal opslagverhuurders een rekentool ontwikkeld. Hiermee krijg je een idee van hoeveel ruimte je nodig hebt, twijfel je, kies dan altijd iets meer. 

Pak spullen goed in

De volgende stap is om je meubels en andere spullen goed te verpakken. Bespaar hierbij niet op verpakkingsmateriaal, dit materiaal is immers goedkoper dan het vervangen van je dierbare spullen. Pak alles vervolgens per categorie of ruimte in. Hiermee maak je het uitpakken uiteindelijk een stuk makkelijker. Vergeet ook niet om je spullen goed te labelen met markeerstiften of een labelmaker. 

Een extra tip is om zoveel mogelijk dezelfde dozen te kiezen. Hierdoor kun je makkelijker stapelen en is de kans op omvallen minimaal. Je kunt standaard verhuisdozen kopen bij de bouwmarkt of de opslagverhuurder. 

verhuizen en tijdelijke opslagruimte

De inrichting van de opslagruimte

Het belangrijkste is de uiteindelijke inrichting van de opslagruimte. Het is niet aan te raden om spullen simpelweg neer te zetten en de deur achter je dicht te trekken. Niet alleen is dit heel onhandig als je iets nodig hebt, het kan ook voor schade zorgen. Hier een aantal belangrijke tips om de opslagruimte op de juiste manier in te richten. 

  • Neem tijdens het inrichten de juiste materialen mee. Denk hierbij aan markeerstiften, extra verpakkingsmateriaal, een schaar, breekmesje et cetera. 
  • Zet de grootste en zwaarste dozen of spullen achterin de opslagruimte.
  • Zet spullen die je regelmatig nodig hebt vooraan in de opslagruimte.
  • Bedek de spullen met een doek of zeil tegen stof en vuil. 

Lees ook: Verhuizen of verbouwen; wat is slimmer?

Geniet nog jaren van je spullen

Je zult jezelf dankbaar zijn dat je de extra tijd hebt genomen om je spullen goed op te bergen. Door alles goed op te bergen kun je er tussentijds beter bij en voorkom je dat dingen stuk gaan. Zo kun je ook na je verhuizing nog jaren genieten van je spullen. 

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255