Iets extra’s doen voor je woonkamer

Wil jij graag iets extra’s doen voor je woonkamer? Maar weet je eigenlijk niet zo goed wat de mogelijkheden zijn? Er zijn veel mogelijkheden om je woonkamer net even iets extra’s te geven. In deze blog willen we je wat tips en inspiratie geven hoe je dat het beste kan aanpakken.

Startpunt

Voordat je begint met extra’s toe te voegen aan je woonkamer is het goed om te weten wat je startpunt is. Moet je de hele woonkamer nog inrichten of heb je een woonkamer die al klaar is en waarbij je eigenlijk alleen wat extra’s toe wil voegen. In deze blog gaan we er van uit dat je de woonkamer al klaar hebt. Als dat niet het geval is moet je ook nadenken over zaken als welke vloer je neemt, welke kleuren je de muren wil verven en of je bijvoorbeeld nog wil verduurzamen met nieuwe kunststof kozijnen.

Mooie woonkamer

Accessoires

De makkelijkste en meest voor de hand liggende mogelijkheid zijn woonaccessoires. Dit zijn vaak kleine items die je op veel plekken kan plaatsen die extra sfeer aan de kamer geven. Een echte aanrader, wat eigenlijk wel bij elke ruimte paste, is een spiegel. Een spiegel zorgt ervoor dat de kamer ruimer aanvoelt en spiegels zijn er in alle vormen en maten. Je kan dus met een kleine spiegel de ruimte al heel anders aan laten voelen.

Het is ook een goed idee om de ruimte te vullen met planten en bloemen. Daarbij kan je eventueel voor nep planten en/of bloemen gaan als je er niet zoveel werk van wil hebben.

Meubelen

Wanneer je je woonkamer al helemaal hebt ingericht dan zijn extra meubelen wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn er genoeg kleine meubelen die nog een grote aanwinst voor je woonkamer kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een fauteuil die je als toevoeging aan je bank aan de kamer toevoegt. Je kan ook voor een klein bijzettafeltje of een voetenbankje gaan.

Lees ook:
Zo zorg je ervoor dat je parketvloer lang meegaat

Verlichting

Sfeerverlichting in de woonkamer

De verlichting in een ruimte bepaald voor een groot deel hoe de ruimte aanvoelt. Vaak hebben woonkamers een lamp in het plafond op een vrij centrale plek. Die lamp verlicht dan de hele woonkamer. Echter kan je met meerdere kleine verlichtingen meer sfeer creëren. Zo kan je bijvoorbeeld een kleine leeslamp bij je fauteuil plaatsen of een led-strip achter de bank langs maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Inspiratie

Ben je nog op zoek naar meer inspiratie? Je kan bijvoorbeeld online eens rondkijken of gewoon ergens een winkel binnenlopen. Woon je in noord Nederland? Dan is het een echte aanrader om een rond te kijken op de meubelboulevard Groningen. Met een veelzijdigheid aan winkels is er voor ieder wat wils te vinden.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 102