Fraaie houten vloer, speciaal voor vloerverwarming

Om maar met de deur in huis te vallen: in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de combinatie van een houten vloer en vloerverwarming een ideale oplossing. Het fijne is dat met een houten vloer voor vloerverwarming je geen last hebt van die vaak lelijke, traditionele radiatoren. Daarnaast heb je de warme uitstraling van een echt houten vloer én een extra plus is, dat je met blote voeten over de vloer kan lopen zonder koude voeten te krijgen in de winter.

Duurzame vloeren

Bij het maken van de beslissing welke vloer je gaat aan schaffen en (laten) plaatsen, is het ook een goed moment om even stil te staan bij de factor: duurzaamheid.

Een duurzame vloer in huis met een lage(re) milieubelasting maakt het verschil en een stap in de goede richting als je geeft om onze planeet. Gelukkig worden er steeds meer vloeren gemaakt van duurzame materialen zoals verantwoord gekapt hout uit een duurzaam beheerd bos. Beter bekend onder de naam FSC hout.

Een goede aanvullende vraag bij de aanschaf van een vloer is: kunnen de materialen aan het einde van hun levensduur, makkelijk gerecycled en/of hergebruikt worden? Een vloer die langer meegaat is vaak ook duurzamer. Maar ook de schadelijkheid van het productieproces op het milieu, als er gebruik wordt gemaakt van chemische stoffen. Vloeren die van buiten Europa getransporteerd worden naar hier, hebben ook een grotere CO2 impact op het milieu. Grote voordeel van een houten vloer is dat je deze op termijn kan (laten) schuren en opnieuw kleuren naar eigen wens.

houten vloer die geschikt is voor vloerverwarming

Is elke houten vloer geschikt voor vloerverwarming?

Daarop is het antwoord volmondig; nee! Niet elke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming. Een belangrijk aspect om rekening mee te houden, bij je keuze voor de geschikte vloerverwarming, is dat de houten vloer nauwelijks mag ‘werken’ bij opwarming.

Het is dus zaak dat je kiest voor houtdelen, zoals bijvoorbeeld Europees eikenhout, dat is verlijmd op een berkenmultiplex drager. De combinatie van de genoemde houtsoorten en een ranke maatvoering zorgt ervoor dat de warmtedoorgifte optimaal is. En evenzo belangrijk: hierdoor blijft ook het comfortgevoel lang hangen na het uitzetten van de vloerverwarming.

Waarom kiezen voor een houten vloer?

Naast dat een houten vloer een warme, natuurlijke uitstraling geeft aan je interieur is het ook nog eens makkelijk te onderhouden. Naast stofzuigen kan je een deze vloer ook makkelijk dweilen (let op: met weinig water en een beetje groene zeep). Het is ook een dikke plus is dat een vloer van hout  makkelijker te herstellen is bij beschadigingen.

houten vloer

Tot slot

Een vloer van hout is iets duurder in aanschaf, maar uiteindelijk veel voordeliger gezien de langere levensduur. Tevens heeft een deze vloer ook een lagere thermische weerstand dan een stenen vloerafwerking of PVC vloer. De thermische weerstand, ook wel warmteweerstand genoemd, hangt samen met de eigenschap van materialen om warmte te geleiden. Conclusie: een houten vloer is perfect geschikt voor vloerverwarming en daarnaast ook nog een duurzame en praktische oplossing. Meer informatie over echte houten vloer voor op vloerverwarming vind je op: Cozyoak.nl

Mireille Roelands Bonjer
Mireille Roelands Bonjer

Hallo! Mijn naam is Mireille en sfeer creëren is wat ik het liefst doe!

Wie droomt er nu niet van een mooi interieur en een fijne leefomgeving? Een omgeving aangepast aan je eigen woonwensen en persoonlijkheid. Of een fijne werkomgeving waar het inspirerend werken is voor jouzelf, je personeel én waar tevens klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Mijn passie? Functionaliteit en comfort tot een harmonieus geheel samenbrengen, wat maakt dat een interieur stijlvol en sereen aanvoelt. Door middel van mijn creativiteit, kennis, ervaring én oog voor detail kom ik tot een interieur(styling) advies, waarin mensen zich goed en thuis voelen.

Tevens adviseer en ondersteun ik bedrijven op het gebied van social media (content) en help ik hen graag verder met het kiezen van de juiste social media kanalen voor hun business. Met een achtergrond en (internationale) werkervaring in strategisch en operationeel HR , sales en interieur kan ik voor iedere klant maatwerk advies leveren. Ik noem mezelf, niet voor niks, een creative professional! Een van mijn motto’s is dan ook: in a world full of french fries, be the curly one.

Met mijn blogs, informatieve posts en (levens)ervaringen wil ik JOU graag inspireren!

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op een van mijn socials.

Artikelen: 9