Zo zorg je voor de juiste indeling van de slaapkamer

Ga je naar een nieuwe of andere woning, dan is het logisch dat je nog even goed moet nadenken over welke slaapkamer de ‘masterbedroom’ wordt. Helemaal wanneer jullie ook kinderen hebben, is het wel zo prettig het hier even goed over te hebben met elkaar. De kans dat jullie als ouders op de grootste kamer gaan liggen, die is natuurlijk vrij groot. Maar hoe zorg je er nu voor dat de indeling van de slaapkamer op de juiste manier wordt gedaan? Het klinkt misschien heel logisch, maar in de praktijk blijkt dit vaak toch een uitdaging. Om je hierin te ondersteunen, hebben we in dit artikel een aantal handige tips. Waarmee jij in een handomdraai een prachtige slaapkamer weet te creëren.

Begin met het bed

Het bed is bij de meesten het grootste object wat in de slaapkamer staat. Mits we het over een kinderkamer met een eenpersoonsbed hebben, dan is de kledingkast vaak het grootst. Wanneer we in deze situatie even uitgaan van het bed, is het belangrijk vooraf te bepalen waar deze moet komen te staan. Meet daarom je bed op en zorg er ook voor dat je weet  hoe groot de ruimte is.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld vast een plattegrond van de slaapkamer maken en voorzichtig beginnen met de indeling van de slaapkamer. Dit maakt het een stuk makkelijker om het geheel te kunnen visualiseren. Ga je voor een nieuw bed, dan is het handig de rest vast in te delen op papier. Zodat je weet welke ruimte je nodig hebt. Let wel op dat je kiest voor de beste matras voor een goede nachtrust, zodat je iedere ochtend vol energie op kunt staan.

indeling van de slaapkamer

De kledingkast

De droom van iedere vrouw is natuurlijk het hebben van de welbekende ‘walkincloset’. Omdat dit niet in ieder huis mogelijk is en je misschien ook nog thuiswonende kinderen hebt, is het goed te kijken naar de ruimte die je nog hebt voor een kledingkast.

De keuze is zo enorm, dat het handig is om advies in te winnen. Net als bij het uitzoeken en vergelijken van een nieuw bed en bijpassende matras, is het ook verstandig om je te gaan oriënteren als het gaat om het vinden van een kledingkast. Wil je een grote kast of is een wat kleiner model prima? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Door je wensen kenbaar te maken bij een specialist, weten ze exact de juiste kast te vinden die aansluit op je wensen.

Overige spullen

Een gezellige en comfortabele slaapkamer is niet compleet zonder wat leuke aankleding. Zo kun je kiezen voor een laddertje. Zodat je ook direct een functioneel item hebt waar je je kleding aan kunt ophangen. Maar ook een bankje doet het altijd goed. Door functioneel en decoratief met elkaar te combineren, zul je zien dat je een stuk meer ruimte overhoudt, zodat ook het schoonmaken van je slaapkamer veel eenvoudiger is. Denk dus van tevoren goed na hoeveel ruimte je hebt, welk budget je hebt en niet geheel onbelangrijk, welke wensen je hebt.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra
Artikelen: 89