5 tips om een nieuwe kledingkast te kiezen

Soms is het tijd voor een hele nieuwe interieur. Hoe leuk is het om voor een totaal andere stijl te gaan die je hiervoor had? Of misschien heb je juist net een nieuwe woning en ga je daarvoor op pad om nieuwe meubels uit te kiezen. In dit artikel krijg je 5 tips om jouw nieuwe kledingkast uit te kiezen.

Welke stijl vind je mooi

Kledingkast kopen? Dan moet je je eerst bedenken welke stijl je mooi vindt voor jouw slaapkamer. Dan kun je gericht zoeken, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn heel veel verschillende stijlen: zo kun je juist alles in het wit willen, alles in hout, betonlook, zwart of juist een mix van kleuren. Zodra je weet wat je mooi vindt, kun je inspiratie gaan zoeken op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. Je kunt een moodboard maken, van de woonsfeer die jij wilt creëren.

De grootte

In een villa kun je een grotere kast kwijt dan in een studentenkamer. Hoeveel ruimte heb jij voor je kast en wat heb je allemaal nodig? Wil je veel legplanken of juist een groot hang gedeelte? Als je weet wat voor soort kleding je moet opbergen, is het makkelijker te kiezen wat voor kast je wilt. Ook is het handig om een aantal lades in je kast te hebben voor ondergoed, sokken en eventueel accessoires.

kledingkast

Welk materiaal

Als je bijvoorbeeld houtkleurige meubels mooi vindt, ga je dan voor echt hout of voor hout kleurig? Een houten kledingkast past in elk interieur. Dat komt omdat het van natuurlijke materialen gemaakt is en een neutrale kleur heeft. Je kunt met speciale lakken de kast donkerder of lichter maken. Ideaal als je na een tijd jouw kast zat bent, je hoeft het dan alleen opnieuw te lakken en geen nieuwe kast aan te schaffen. Dat maakt een houten kast erg duurzaam.

Zelf samenstellen

Je kunt bij sommige winkels jouw kast helemaal naar eigen wens samenstellen. Je kunt dan bijvoorbeeld een hele kamer ombouwen tot inloop kast en elk hoekje en gaat benutten. Ideaal om al jouw items op te bergen. Zo bepaal je zelf hoeveel hangplekken jij wilt, hoeveel legplanken, hoeveel lades, je kunt ervoor kiezen om mooie opbergdozen aan te schaffen en leuke accessoires neer te zetten.

Je oude kast op pimpen

Je kunt er ook voor kiezen om jouw oude kast op te pimpen. Je kunt dit doen door jouw kast een nieuwe kleur te geven, nieuwe handgrepen op te bevestigen of door mooie stickers erop te plakken. Op die manier kun je met weinig budget toch een nieuwe look creëren.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60