Werken in flexibele ruimtes in plaats van thuis: de coworking-trend

Zijn we niet allemaal wat trendgevoelig? En zeker als een trend ons functioneren en welzijn positief kan stimuleren…

Werken in professionele ruimtes in plaats van thuis bevordert de creativiteit en productiviteit en zorgt voor innovatie.

Op deze flexibele wekplekken deel je een flexdesk met anderen.  En zien werken doet nu eenmaal werken!

Er duiken overal nieuwe locaties op in Nederland. Een uitgebreid aanbod van coworking spaces vind je hier workin.space Netherlands

Je kan uiteraard ook een gevarieerd aanbod coworkingruimte vinden in Amsterdam.

Wie doet aan coworking?

De grootste groep bestaat uit zelfstandigen. Ze maken vaak de keuze voor coworking omwille van het sociale aspect.

Grote ondernemingen stimuleren hun werknemers om op deze plaatsen nieuwe contacten te leggen.

Freelancers maken ook graag gebruik van deze ruimtes, samenzitten met anderen zorgt voor discipline.

Startups hebben nog niet veel budget en weinig nood aan veel ruimte, deze plekken zijn voor hen ideaal, zeker ook om te netwerken.

Ook mensen die vaak onderweg zijn voor hun werk hebben soms nood aan een degelijk ingerichte werkruimte en een stabiele internetverbinding.

coworking

Hoe werkt coworking?

Je huurt een werkruimte van een eigenaar, dit kan alleen of met anderen.

Je hebt keuze uit tafels en/of bureaus, vergaderzalen, privékantoren, eventruimtes, telefooncellen, gemeenschappelijke ruimtes met tal van doeleinden…

Ja kan een abonnement nemen voor meerdere vaste dagen per week of maand met een kost die afhangt van het o.a. het aantal bureaus, de locatie, de diensten (WIFI, kopieergelegenheid, koffieservice, projector …). Maar ook een losse dagpas is een mogelijkheid.

Reserveren kan via e-mail, een website of een tool.

Wat zijn de pluspunten?

  • Flexibiliteit

Je kiest zelf je werkmomenten. De meeste coworking spaces zijn 24/7 open. Je kiest zo zelf een goede balans tussen werk en ontspanning en benut je gekozen tijd optimaal.

  • Motivatie

De afwisseling van ruimtes en mensen behoedt je voor de dagdagelijkse sleur. Samenwerken met anderen motiveert. Je ontmoet een diversiteit aan mensen, ook internationale burgers en mensen die locatie onafhankelijk werken op het internet – de zogenaamde digitale nomaden. Een boost voor je productiviteit!

  • Sociale aspect

Je bent omringd door tal van profielen, mensen uit verschillende sectoren . Je kan raad vragen, netwerken, deelnemen aan evenementen na de uren… geen tijd om je eenzaam te voelen. Het zorgt ook voor een duidelijkere afscheiding tussen werk en privé.

  • Voordeliger

Je betaalt enkel abonnementskosten en geen huurprijs en inrichting van een kantoor. Door het samenwerken met anderen verhoogt de productiviteit. Verhoogde motivatie en efficiënt werken heeft een gunstig effect op de inkomsten.

Hoe fijn is het om te werken in een unieke en eigentijdse plek vol inspiratie van anderen. Je werkt in een professionele omgeving en krijgt er een heleboel leuke collega coworkers bij.

Lees ook:
Verantwoord investeren in vastgoed: zo neem je geen onnodige risico’s

En wie weet kom je er ooit de geschikte partner tegen om een nieuwe zaak uit de grond te stampen… Geen garantie maar alvast een grotere slaagkans dan thuis of op kantoor.

Conny van Eylen
Conny van Eylen

Gepassioneerd door schrijven en interieur maar ook door mensen en sociale media, tracht ik mijn weg te vinden.

In mijn wit en strak interieur voeg ik met veel liefde Scandinavische elementen en pastelkleuren toe.

Als interieurjunkie en alleenstaande mama is en blijft het een uitdaging deze te combineren door middel van designstuks & budgetkoopjes en interieurtrends & nostalgische erfstukken.

Op mijn instagrampagina schrijf ik vol liefde over mijn passies en droom ik van eventueel een bij job in de interieurwereld en als contentschrijver.

Artikelen: 9