Tips om gezond te genieten van de zomer

De zomer is weer aangebroken. Dit heeft vele voordelen. De dagen zijn langer en het is beter weer. Helaas heeft de zomer ook een aantal nadelen. Gelukkig heb je met de juiste tips hier minder last van. Lees snel verder.

Hoe om te gaan met plaagdieren

wesp bij hommel

Een vervelend nadeel van de zomer is dat je meer last krijgt van plaagdieren. Door goed van tevoren je hierop voor te bereiden kun je de kans hierop flink verkleinen. Verwissel regelmatig je vuilniszakken en zorg dat je vuilnisbak goed afgesloten is. Bedek fruit en etenswaren goed om vliegen te weren. Je kunt ook speciale dingen ophangen tegen vliegen, zoals speciale lampen en een vliegenstrook. Blijf je toch (erg veel) last houden van ongedierte? Neem dan contact op met een organisatie voor ongediertebestrijding. Deze organisaties zijn gespecialiseerd in ongediertebestrijding en mogen ook speciale maatregelen treffen, zoals begassingen. Ga nooit zelf met chemische bestrijdingsmiddelen experimenteren.

Voorkomen van zonnebrand

Het krijgen van zonnebrand heeft niet alleen op de korte termijn nadelen, zoals pijn. Op de lange termijn heeft het krijgen van zonnebrand veel grotere gezondheidsnadelen. Als je vaak verbrandt is de kans op huidkanker namelijk veel groter. Zorg daarom dat je je goed beschermt tegen de zon. Hoe doe je dat dan? De meest bekende manier is om zonnebrandcrème te gebruiken. Sommige mensen denken dat als je een hogere factor zonnebrandcrème gebruikt, dat je veel langer de zon in kunt blijven. Je bent inderdaad langer beschermd tegen de zon, maar het verschil is geen uren. Je kunt dit uitrekenen door de factor keer 10 te doen. Dit is echter een schatting. Bovendien geldt dit niet als je geen waterproof zonnebrandcrème gebruikt en tussendoor het water in bent geweest. Dan moet je je opnieuw insmeren met zonnebrandcrème. Dit moet je ook doen als je veel zweet. Je hoofd kun je extra beschermen met een hoed of pet. Bescherm je ogen met een goede zonnebril.

tuin met zwembad

Goed hydrateren en eten

Tijdens warme dagen is het erg belangrijk om voldoende te drinken. Je zweet meer, waardoor je vocht verliest. Dit moet je vervolgens aanvullen. Doe je dit niet? Dan kan je uitgedroogd raken of zelfs een zonnesteek oplopen. Zorg ook dat je voldoende eet. Bij sommige mensen verdwijnt de eetlust volledig. Kies dan voor lichte maaltijden zoals salades en smoothies, om tekorten van voedingsstoffen te voorkomen.

Voldoende slapen

Tijdens de zomer zijn de dagen langer. Dit kan fijn zijn, omdat je meer kunt doen op een dag. Sommige mensen gaan hierdoor echter slechter slapen. Hiervoor zijn gelukkig genoeg oplossingen. Door gebruik te maken van verduisterende gordijnen of een slaapmasker kun je toch genoeg slaap pakken. Gebruik oordopjes als je last hebt van omgevingsgeluiden.

Nu je weet hoe je je goed voorbereid op deze nadelen kan je volop genieten van de voordelen van de zomer, zoals het heerlijke weer. Fijne zomer!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255