Stilte in huis met akoestische gordijnen

Niemand zit te wachten om ’s nachts wakker te worden van geluiden van de buren of een langsrijdende tram wanneer je in de stad woont. Gelukkig is er een aantal dingen die je makkelijk kunt toevoegen aan de inrichting van je huis, om een heerlijke stilte te ervaren. Eén mogelijkheid is onder andere het plaatsen van akoestische gordijnen, oftewel geluidswerende gordijnen. Hoe werkt dit precies en wat is er daarin mogelijk? Wij vertellen je er meer over!

Geen onnodige geluiden van buiten

Verduisterende gordijnen is een algemeen bekend begrip en zorgt ervoor dat de kamer(s) in je huis donker zijn. Wat iets minder bekend is in de volksmond is het begrip akoestische gordijnen, oftewel gordijnen die geluidswerend zijn. Dit zorgt ervoor dat je heerlijke rust kunt ervaren in je huis en dat is vooral ’s nachts natuurlijk wel gewenst.

Akoestiek in je woning

Het is iets van de laatste tijd dat veel meer mensen letten op de akoestiek binnen hun woning. Dit komt doordat mensen er steeds meer last van hebben. Een reden daarvan is de interieurstijlen van tegenwoordig. De stijltrend om je woning een industriële look te geven is helemaal hip, maar zorgt er ook voor dat de akoestiek in je woning wat hard en rauw overkomt. Het plaatsen van deze gordijnen wanneer je hebt gekozen voor deze stijltrend is dan ook een perfecte keuze.

slaapkamer

Het plaatsen van akoestische gordijnen

Om de gordijnen goed op te hangen kun je het beste te werk gaan met een passend meetpakket, óf het laten uitvoeren van een akoestische meeting door een specialist. Door een akoestiek meting te doen, weet je precies welke panelen er bij jou huis passen en kun je de perfecte geluidservaring krijgen waar je op hoopte. Zeg maar vaarwel tegen gestoord worden in de nacht en hallo tegen heerlijk doorslapen.

Verschillende collecties

Geluidswerende gordijnen zijn al een tijdje op de markt en daardoor is er ook keuze uit uitgebreide collecties. Houd het in je achterhoofd wanneer je gaat zoeken naar de perfecte gordijnen, om zo totale stilte in je huis te ervaren waar je extra van kunt genieten.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60