Hoe kun je het beste je badkamer inrichten?


Als je een nieuw huis hebt, kun je je badkamer helemaal vanaf nul gaan opbouwen en inrichten. Het kan ook zijn dat je al heel lang in hetzelfde huis woont en dat je badkamer daardoor aan vervanging toe is. Hoe dan ook, een nieuwe badkamer is niet in een paar tellen gefikst. Het is dus van belang dat je een goede planning maakt en van te voren bedenkt hoe je het wilt hebben. Je moet bijvoorbeeld denken aan welke kleuren en grootte tegels je wilt, welke kleur sanitair, hoe groot wordt je douche,
wil je ook een bad en hoeveel ruimte heb je voor alles. Zoals je ziet moet je over best wat dingen nadenken.

Kleuren van de tegels en sanitair

Welke kleuren wil je in de badkamer? Je moet hier niet alleen denken aan de kleuren van de tegels, maar ook aan het sanitair. Welke combinatie vind je mooi? Ga je voor grijze tegels met wit of zwart sanitair of wil je juist een mooie, groenige tegel op de wanden? En de ene vindt zwart sanitair mooi en de ander heeft liever wit. Er is geen goed of fout, ieder zijn eigen smaak. Er zit aan beide voor- en nadelen. Op wit sanitair zie je sneller verkleuringen, maar op zwart sanitair zie je sneller kalkaanslag. Naast de kleuren moet je ook bedenken welke vormen en groottes je wilt van de tegels. Vaak doen mensen op de vloer grote tegels en op de wanden wat kleinere tegels. Je kunt hier een leuk en speels geheel van maken.

Badkamer inrichten, de kleuren van de tegels en sanitair

Welke meubels heb je allemaal nodig in je badkamer?

Welke meubels je in je badkamer nodig hebt ligt onder andere aan hoe groot de badkamer is en wat jij allemaal wilt gaan gebruiken in de badkamer. Maar er zijn natuurlijk een aantal basis meubels die iedere badkamer nodig heeft. Elke badkamer heeft een badkamermeubel staand nodig, een toilet, eventueel een kastje voor de handdoeken, een radiator en een douche cabine. Als je een hele grote badkamer hebt, kun je ook kiezen voor een bad. Wil je wel een bad, maar heb je niet zoveel ruimte?
Dan kun je ook voor een douche en een bad ineen kiezen. Qua radiator kun je het beste voor een hangende gaan, die horizontaal buizen heeft lopen. Hieraan kun je je handdoeken dan ophangen.

Lees ook: Energielasten terugdringen door isolatie te verbeteren

Je badkamer inrichten

Als de belangrijkste basis dingen in je badkamer geplaatst zijn, kun je je badkamer gaan inrichten met leuke aankleding. Je hebt namelijk ook een spiegel nodig, ga bijvoorbeeld voor een vierkante spiegel voor in de badkamer. Veel nieuwe spiegels hebben er verlichting inzitten met een verwarmingselement. Dit is erg prettig, zodat de spiegel niet beslaat zodra er iemand onder de douche staat. Verder kun je de badkamer inrichten met leuke zeeppompjes, kaarsjes en leuke mandjes en dergelijke.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255