Het belang van een bankstel

Een bankstel heeft de kracht om je ruimte te maken of te breken. Het kan een kamer een warme en uitnodigende sfeer geven, of juist kil en ongezellig laten aanvoelen.

Het is een van de grootste objecten in een woonkamer en moet een plek zijn waar je je comfortabel voelt. Een plek waar je kunt uitrusten, nadenken, en je echt thuis voelt. Soms kun je er zelfs lekker in slaap vallen.

Als ik bij iemand thuiskom, is de bank een van de eerste dingen waar ik naar kijk. Als het er niet uitnodigend uitziet, ga ik liever op een stoel zitten.

Zo heeft een vriend van mij, die erg van kunst houdt, een knalgele bank met allemaal gekke vlekken erin wat ergens heel erg bij hem past, terwijl een andere kennis een spierwitte bank heeft waar je bijna niet op durft te zitten. Je kunt je persoonlijkheid echt kwijt in je bankkeuze.

Mijn zoektocht naar de perfecte bank

modern bankstel

Toen ik ging samen wonen met mijn vrouw en ik op zoek was naar een nieuwe bank, verklaarde mijn vrouw mij voor gek. Ik wilde namelijk een mooie bank die duurder was dan zij in gedachten had. Zij dacht dat een bank van marktplaats ook prima zou zijn, maar daar was ik het niet mee eens.

Ik vind het belangrijk om een woonkamer in te richten waarin je je echt thuis voelt, en het bankstel is daar een groot onderdeel van.

Nadat ik mijn standpunt had uitgelegd, begreep mijn vrouw beter waarom ik zoveel waarde hechtte aan de bank. Ze had er nooit bij stilgestaan en dacht dat een bank gewoon een bank was.

We hadden namelijk niet zo heel veel geld om uit te geven en ze snapte niet waarom ik hierin wilde investeren. Ik vertelde haar over mijn eerdere ervaringen met een goedkope tweepersoonsbank die ik vroeger had.

Het zat niet comfortabel, en ik zat uiteindelijk vaker op een kruk dan op de bank. Ik besloot toen om te sparen voor een betere bank. En die beviel een stuk beter ik voelde me echt meer thuis

Onze nieuwe hoekbank: het centrale punt van onze woonkamer

hoekbank

Nu zijn we trotse eigenaren van een grote, uitnodigende hoekbank die een leuke sfeer geeft aan onze woonkamer.

Mijn vrouw is helemaal blij ermee en vind het een hele goede investering. We hebben bewust gekozen voor een neutrale donkergrijze kleur, rekening houdend met onze twee jonge kinderen en het risico op vlekken. Onze vorige lichtbruine bank raakte namelijk snel bevlekt, wat weer een negatief effect had op de uitstraling van de woonkamer.

Lees ook: De juiste vorm kiezen voor jouw eettafel

Ik kijk nu al uit naar de dag dat mijn kinderen wat ouder zijn en de kans op vlekken daardoor minder is en ik de vrijheid heb om een zachte, lichte hoekbank aan te schaffen waar je helemaal in kunt verdwijnen. Een bank die niet alleen comfortabel en uitnodigend is, maar ook een stijlvolle toevoeging aan onze woonkamer zal zijn.

Heeft dit artikel je geïnspireerd? Neem eens een kijkje bij A-Meubel, misschien hebben ze wat mooi bij jou persoonlijkheid past!

Koen
Koen

Hey hoi, ik ben Koen! Samen met mijn vrouw Esther en onze twee kids (Jonas en Vera) plus onze trouwe viervoeter Blue, proberen we zo duurzaam mogelijk te leven in de Achterhoek. We zijn helemaal into tiny houses en delen onze avonturen en experimenten op onze blog Tiny House Beweging.nl. Hopelijk kunnen we mensen inspireren om ook duurzamer te leven. Naast onze passie voor duurzaamheid houden we ook van reizen.

Artikelen: 5