“Beschouw je huis als een persoonlijke schatkamer”: Le Corbusier

Een huis inrichten vind ik het allerleukste wat er is. Nou ja na cocktails drinken in een hangmat met uitzicht over een smaragdgroene zee met omhoog springende dolfijnen dan.

Maar mijn passie voor het bedenken en uitzoeken van een nieuw interieur wordt niet door iedereen gedeeld. Zeker niet als je het met zijn tweeën moet doen. En al helemaal niet als jij van een lichte Scandinavische inrichting houdt en je partner warm loopt voor een interieur samengesteld uit stijgerbuizen en robuust hout met bij voorkeur de smeerolievlekken er nog op.

Combineren van kleuren, stijlen

Tot 2022 heb ik mijn leven lang badkamers ontworpen en verkocht en ik heb wat van deze stellen tegenover mij gehad. Compleet andere smaak en beiden een strijdlustige blik. Hoe vaak ik niet de zin heb gebruikt: “Ik ga nog even koffie halen, kunnen jullie samen overleggen welke kleur het gaat worden.” Misschien overbodig om te zeggen, maar bijna altijd krijgt de vrouw haar zin. Nogal stigmatiserend, niet mijn gebruikelijke stijl, maar in dit geval wel mijn ervaring. Het leukste aan mijn werk was het combineren van kleuren, stijlen en vormen tot ze een geheel vormden. En zeker met de uitdaging van een klein budget. Daar ging ik goed op, zou ik zeggen als ik 16 jaar was en geen 41.

art deco kastje

Als meisje was ik altijd al bezig met het veranderen van mijn kamer en werd ik verliefd op vintage. Ik vulde mijn kamer met vuilnisvondsten uit mijn oma’s verzorgingstehuis. Het kon mij niet kleurig en kitscherig genoeg zijn.

Liefde voor het schatzoeken

Toen ik in 2019 een grote hartoperatie moest ondergaan, ging ik nadenken over wat ik nog wilde in het leven. Welk werk ik de rest van mijn leven zou kunnen doen zonder stress en met een verminderde gezondheid.  En ineens kwam het allemaal samen. Mijn liefde voor het schatzoeken vormde samen met mijn ervaring op het gebied van styling en verkoop het zaadje waaruit Schuurschatten is ontkiemd.

Ik begon één kastje te verkopen via marktplaats. Gewoon om te proberen of ik er een beetje gevoel voor had. Inmiddels huur ik een ruimte van ca 90 m2 in een oud kantoorgebouw helemaal ingericht als vintage showroom. Hier is iedereen welkom om op zijn gemak lekker rond te struinen en zich te verwonderen over al het moois dat er is gemaakt in de vorige eeuw(en).

art deco

Mijn grote liefde is de art deco

Ik vind dat een interieur een afspiegeling moet zijn van wie jij bent. Eigenheid & eigenwijsheid; daar houd ik van. Ik ben dan ook altijd op zoek naar unieke, onderscheidende meubels en woonaccessoires. Mijn grote liefde is de art deco periode en dat zie je zeker terug in onze kastencollectie.

Laura deelt haar persoonlijke verhalen ook op Wooninfluencers.nl. Nieuwsgierig? Ga snel naar Wooninfluencers

Veel van onze meubels hebben marmeren bladen. Ook manlief werkt al zijn hele leven in de tegels dus onze gedeelde liefde voor natuursteen zie je zeker terug in de showroom. Het leuke is dat we veel van onze vintage dressoirs verkopen als badkamermeubel of als commode op de kinderkamer. Het is ontzettend leuk om te zien dat ook de jongere generaties het handwerk en die prachtige natuurlijke materialen weer hebben omarmd en het terug laten komen in hun interieur. Ik heb het enorme geluk dat ik hen daarbij mag helpen en met onze Schuurschatten mijn steentje bij kan dragen aan een duurzamere wereld.

Laura Post
Laura Post

Hi mijn naam is Laura; eigenaresse van Schuurschatten. Met Schuurschatten probeer ik de wereld te laten zien dat er zoveel prachtige en unieke meubels zijn gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen en met zoveel aandacht en vakmanschap dat het zonde is om de planeet nog verder te vervuilen met slechte kwaliteit wegwerpmeubels. Onze collectie bestaat uit vintage woonaccessoires en meubels met veelal marmeren bladen. Mijn grote liefde zijn de meubels uit de jaren’20/’30. Al die details in het houtsnijwerk en de prachtige fineerafwerkingen zijn voor mij echt magisch. Onze meubels hebben al een lang leven achter de rug en brengen daarmee sfeer en karakter in je interieur. Juist de combinatie van oud en nieuw maken het spannend en zijn daardoor echt een toevoeging aan een nieuw interieur. Laat je inspireren om jouw interieur een weerspiegeling te laten zijn van wie jij bent en maak zo van jouw nieuwe huis een warm thuis.

Artikelen: 1