Met deze soorten behang is een kinderkamer direct af  

Of je nou een nieuwe woning bouwt of juist de kamer van je kind renoveert, je zult hierbij na moeten denken over de wandafwerking. Een nieuwbouwhuis laten stucen is dan natuurlijk zeker een goed idee. Denk hierbij overigens niet alleen aan de muren van de kinderkamer, ook het stucen van plafond is noodzakelijk. Nadat het stucwerk klaar is moet je verder gaan kijken. Kies je ervoor om de wanden te sauzen of lijkt een behang toch een betere optie? Als je van mening bent dat het behangen van de muren beter is, dan zou je kunnen kiezen voor één van de onderstaande soorten. 

 

De rust van Scandinavië 

Als je in de kinderkamer een rustig printje wilt, dan is een behang in de Scandinavische stijl zeker een aanrader. Dit is op het moment ontzettend populair, niet alleen in de kamer van een kind. Op deze manier zal jouw kind slapen en opgroeien in een moderne kamer met een prachtige look. Hierbij kun je onder meer kiezen voor vliesbehang met ruitjes, wat bij een kinderkamer voor zowel een jongen als een meisje past. Bovendien leent het zich uiterst goed voor creatieve accessoires voor op de muur. Hierbij kun je denken aan een schilderij, maar ook muurplankjes waarop je kind spullen kan zetten.

 

De nieuwe André Kuipers

Een tochtje door de ruimte staat bij veel mensen op de bucketlist. Dit kan nu gedaan worden, al dan niet in een ruimteschip. Met een behang gebaseerd op de ruimte kan dit nu gewoon vanuit een kinderkamer gedaan worden. Op het behang wordt van alles uitgebeeld, zoals bijvoorbeeld een paar ruimteschepen en een aantal sterren. Zo voelt je kind zich net als André Kuipers, maar dan toch nog gewoon op aarde. Ook kan hij of zij er nog iets van leren, zoals bijvoorbeeld het volledige sterrenstelsel terwijl een telescoop hiervoor niet nodig is.

 

Creatief met kurk

Een andere populaire keuze wat betreft de wandafwerking in een kinderkamer is het kurkbehang. Dit geeft de ruimte een enigszins natuurlijke uitstraling, terwijl het bovendien ook valt te combineren met allerlei kleuren. Het is dan ook een vrij speels behang waardoor je kinderen ook vrij kunnen spelen en opgroeien in hun eigen creatieve kamer. Je kunt het behang van kurk onder meer combineren met aardkleuren. Hierbij kun je denken aan obergeel, donkergroen, et cetera. Laat dit nou net kleuren zijn die op het moment helemaal in de mode zijn.

 

Een gestipte zebra

Een andere optie bij het behang voor een kinderkamer is een exemplaar met allerlei stippen. In principe valt dit ook heel goed te combineren met de Scandinavische stijl. Een behang met zwarte stippen zorgt namelijk voor een rustiek effect in de woning. Als je hele huis al ingericht is op basis van de Scandinavische stijl dan kun je dit doortrekken met met behulp van een gestipt behang, wat ook zeker past in een kinderkamer. Het past met name goed bij een ruimte met neutrale kleuren, maar ook zeker bij een witte kamer. Ook zal dit behang niet snel uit de mode raken.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101