Minimalistische tafelkleden voor jouw eetkamer

Wil jij graag een minimalistische eetkamer, maar weet je niet waar te beginnen? Wat dacht je van minimalistische gecoate tafelkleden? Deze zijn er in vele soorten, zowel effen als met eenvoudige prints. Daarnaast zijn er nog meer zaken waar je rekening mee kunt houden in de ruimte waar je eet. Een minimalistische eetkamer / woonkeuken kan net zo mooi en uitnodigend zijn als elke andere kamer in je huis. Echter kan het kiezen van het perfecte meubilair en decor lastig zijn. Gelukkig kun je dat met dit artikel in een mum van tijd doen! Ik laat je onder andere zien hoe je de beste decoratie voor je ruimte kiest. Ook geef ik wat tips om met minimale inspanning een samenhangende look te creëren.

Wat is minimalistisch design?

Wat houdt dit soort design eigenlijk in? De minimalistische stijl is een design trend die de nadruk legt op eenvoud en functionaliteit. Het is perfect voor kleine(re) vertrekken, omdat het je de mogelijkheid geeft om het maximale uit je ruimte te halen. Bij het inrichten van een minimalistische eetkamer, focus je op het kiezen van meubels en decor zoals bijvoorbeeld de juiste tafellinnen, die zowel stijlvol als functioneel zijn.

Elk onderdeel van deze stijl behoort goed samen te werken in plaats van te botsen of echt op te vallen. Minimalisme gebruikt meestal een klein aantal kleuren, waarbij zachte tonen het winnen van een opvallend pallet. Mensen gebruiken bijvoorbeeld in veel gevallen alleen zwart en wit voor hun minimalistische stoffen tafelkleden en overige decors. Echter kunnen andere kleurkeuzes ook werken, zolang ze maar goed bij elkaar passen.

minimalistische stoffen tafelkleden

Ingetogen, tijdloos en elegant met minimalistische tafelkleden 

Minimalistische tafelkleden zorgen voor een simpele, overzichtelijke look. Ze zijn vaak egaal van kleur of hebben een ingetogen ontwerp en zijn gemaakt van duurzame, hoogwaardige stoffen zoals linnen, katoen of polyester. Een eenvoudig, effen tafelkleed kan wonderen doen voor de sfeer in de hele ruimte. Het is ook een geweldige schone lei voor centerpieces, couverts en andere tafelblad accenten. 

Daarbij heeft een minimalistische tafellaken minder onderhoud nodig. Gecoate tafelkleden kunnen eenvoudig worden gereinigd met een natte doek en indien nodig kunnen ze in de machine worden gewassen op een koud programma. Als je tafelkleed van onbehandelde stof is, kun je het op 60 graden wassen en krijg je nog steeds de meeste vlekken eruit.

Er zijn een aantal alternatieven om uit te kiezen als je een groot, eenvoudig tafelkleed nodig hebt. 

  • Een tafelkleed met een diameter van minimaal 200 centimeter is vereist als de breedte of diameter van de tafel groter is dan 160 centimeter. 
  • Met een tafelkleed tot op de grond geef je een prachtig royaal effect, alleen dan heb je wel een grotere maat nodig. 
  • Ronde tafelkleden met een diameter tot 300 cm en vierkante tafelkleden van vergelijkbare grootte behoren tot de vele soorten en maten die minimalistische tafelkleden fabrikanten aanbieden.

Kortom, een op maat gemaakt minimalistisch tafelkleed is een uitstekende optie als je een vleugje elegantie aan je tafel wilt toevoegen op een tijdloze manier, zonder de ruimte te overweldigen.

Ga maximaal voor minimaal

Het creëren van een minimalistische eetkamer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het kan een geweldige manier zijn om je huis op te ruimen en meer rust en kalmte te creëren. Met het juiste tafelkleed en een rustige inrichting kan het ook vrij eenvoudig zijn. Dus waar wacht je op? Ga voor minimaal!

Aranka van de Sanden
Aranka van de Sanden

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over schrijven, geërfd van mijn moeder, die mijn taalgebruik en grammatica vakkundig corrigeerde. Na het behalen van mijn Interactieve Media diploma in Amsterdam, ontdekte ik mijn schrijftalent bij het vak Copywriting. Sinds mijn emigratie naar Curaçao in 2010 zet ik mijn vaardigheden in voor het creëren van webteksten, eerst lokaal en later internationaal. In 2013 richtte ik BeContent op en heb ik mijn schrijfvaardigheden aangescherpt. Met enthousiasme ga ik elke content uitdaging aan, gewaardeerd door tevreden opdrachtgevers. En schrijf ik ook regelmatig artikelen voor Huislijn.nl over het onderwerp Wonen.

Artikelen: 14