Zo creëer je een Scandinavische eetkamer

De Scandinavische interieurstijl gaat voorlopig nog niet uit de mode. Het is een prachtige trend die veel rust uitstraalt zonder dat het saai wordt. Er is namelijk veel aandacht voor mooie materialen, zachte kleurencombinaties en bijzondere designs. In dit artikel lees je hoe je de Scandinavische woonstijl kunt toepassen in je eigen eetkamer.

 

Stap 1: Koop een minimalistische design tafel

De eettafel is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de eetkamer. Het is een groot object dat veel aandacht trekt. Het moet daarom goed aansluiten bij de sfeer. Kies voor een minimalistische tafel in een lichte kleur. Dit kan wit of grijs zijn, maar je kunt ook kiezen voor zoete pastelkleuren of sfeervolle natuurlijke tinten. Tip: Kijk eens naar de tafels van het designlabel Hay. Tafels van Hay zijn stijlvol, duurzaam en betaalbaar. Het merk heeft Deense designs uit de jaren 50 en 60 weer een nieuw leven ingeblazen. Door de minimalistische vormgeving en mooie materialen past dit merk helemaal bij deze tijd!

 

Stap 2: Schaf Scandinavische eetkamerstoelen aan

Heb je een geschikte tafel gevonden? Dan kun je het aanvullen met een aantal toffe eetkamerstoelen. Eigenlijk moet je hierbij letten op dezelfde punten: lichte kleuren, minimalistische vormgeving en mooie materialen. Voor een speels effect combineer je stoelen van verschillende kleuren met elkaar.

 

Stap 3: Zorg voor genoeg daglicht

Een Scandinavisch interieur staat bekend om een overvloed aan licht. Dit effect bereik je door de muren een lichte kleur te geven, maar ook door genoeg daglicht binnen te laten. Blokkeer de ramen in de eetkamer niet met dikke gordijnen en investeer daarnaast in goede verlichting met helder licht.

 

Stap 4: Maak gebruik van lichte houtsoorten

Hout brengt meer sfeer en gezelligheid in het lichte interieur. Bij deze stijl kun je het beste gebruikmaken van lichte houtsoorten. Laat dit natuurlijke materiaal terugkomen in de design meubels, in de accessoires en in de vloer. Zie je het onderhouden van een houten vloer niet zo zitten? Ga dan voor een PVC vloer met houtlook!

 

Stap 5: Kies voor minimalistische decoratie

Less is more. In een Scandinavische eetkamer hoef je niet te overdrijven met de decoratie. Kies liever voor simpele accessoires, een aantal kamerplanten en eventueel een paar blikvangers. Zorg ervoor dat het geheel niet te rommelig oogt.

 

Stap 6: Hang een moderne lamp boven de tafel

Maak de eetkamer helemaal af met een moderne hanglamp boven de tafel. Zoek naar minimalistische designlampen met een verrassende twist. Bijvoorbeeld met een leuk kleurtje of een uniek detail.

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16