Breng nu het binnengevoel naar buiten

Heel eerlijk?

Ik zie het verschil tussen binnen- en buitenmeubilair bijna niet meer.

Ik heb het wel eens gevraagd hoor, aan de medewerkster in de winkel: “Mevrouw, kan ik die ontzettend leuke buitenbank ook ìn mijn huis zetten in plaats van alleen maar in de tuin?” Het leverde een leuk gesprek op van bijna 20 minuten over het verschil tussen gewone banken en tuinbanken.

Materialen voor buitengebruik

De medewerkster was dolenthousiast en wijdde zich uitgebreid uit over het verschil in de stof, de bijzondere afwerking van de naden en het speciale roestvrije binnenwerk. Ook over dat de tuinbanken zelfs UV werend zijn en dat knoeien geen probleem is vanwege de waterdichte en antibacteriële werking van het materiaal. Door haar enthousiasme, werd ik nog enthousiaster. Je kunt je voorstellen dat ik binnen een mum van tijd over te halen was om de bank te kopen. En ik heb nog geen moment spijt gehad; we zitten er met heel veel plezier op. Buiten, wel te verstaan!

Tuinkleden

Om het hoekje bij de bank nog gezelliger te maken, hebben we pas ook een kleed voor buiten aangeschaft. Die zijn er in verschillende kleuren, maten en vormen. Echt een aanrader! Zelf hou ik van de sfeer van het Spaanse eiland Ibiza, maar er zijn ook kleden die je meer doen denken aan de andere landen rondom het Middellandse Zeegebied. Die mediterrane uitstraling is heerlijk, maar als je meer van een neutraal kleed houdt, kan dat natuurlijk ook.

Makkelijk te onderhouden

Ook voor buitenkleden geldt dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Het materiaal is speciaal geschikt om extra snel te drogen. Na een regenbuitje is dat wel zo handig. Ook zijn ze licht, soepel en makkelijk om te op te rollen voor momenten dat ze niet gebruikt worden.

Je vakantie verlengen

Sowieso zit ik graag buiten. Het geeft zo’n fijn vakantiegevoel. Je tuin hoeft er ook helemaal niet groot voor te zijn. In elk formaat kun je een gezellig hoekje creëren. En als je echt van het buiten-zijn geniet, is het plaatsen van een overkapping een goed idee. Dan verleng je de tijd dat je buiten kunt zijn enorm. En wat denk je van een kacheltje erbij? Zo eentje die je kunt stoken met blokken hout. Of kies voor een variant met elektra. Dan zijn zelfs de Nederlandse seizoenen goed genoeg om bijna het hele jaar buiten te verblijven. Dat doen we ook zo graag als we op vakantie zijn in het buitenland, dus waarom in ons eigen kikkerlandje niet?

tuin

Binnen of toch buiten?

Al met al zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om het buiten extra gezellig en aangenaam te maken. Dus ik sluit dit blog af door te zeggen: geniet van het buiten-zijn!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207