Vintage Woonstijl: Een uitleg

Er zijn veel verschillende woonstijlen waaruit je kunt kiezen bij het inrichten van een huis. Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen, waardoor het belangrijk is om een stijl te kiezen die past bij de smaak van wat jij mooi vindt. Vintage is een woonstijl die in het verleden erg populair is geweest en tegenwoordig weer helemaal terugkomt. Deze stijl is geïnspireerd op de interieurs uit de jaren ’20 tot ’80 en wordt gekenmerkt door een combinatie van retro en industriële elementen. Met een vintage interieur zorg je voor een nostalgische en gezellige sfeer creëren in huis. Maar wat zijn de kenmerken van dit interieur nu eigenlijk?

Retro meubels

Eén van de belangrijkste kenmerken van een vintage inrichting dat zijn natuurlijk de bijpassende meubels. Het mooie hieraan is, is dat je tegenwoordig ook ‘nieuwe’ meubels kunt aanschaffen in deze stijl. Zo hoef je dus niet stad en land af te speuren op zoek naar iets wat binnen jouw interieur past. Uiteraard is het voor velen wel een sport geworden om naar bijvoorbeeld een kringloop toe te gaan, om daar vervolgens een pronkstuk te scoren die thuis kan worden opgeknapt of misschien zelfs al wel in de juiste staat is. De kracht is wel om de originele staat waar mogelijk zoveel mogelijk te behouden. Dit is immers wat het interieur extra kracht doet geven. De juiste meubels in combinatie met vintage accessoires wonen maken het verschil.

Vintage Woonstijl

Zorg voor de juiste accenten

Iedere woonstijl heeft zo z’n eigen accenten. Dit geldt natuurlijk ook bij de vintage stijl. Zo zijn industriële accenten zijn een belangrijk kenmerk van de vintage woonstijl. Deze accenten geven een stoere en robuuste uitstraling aan het interieur en zijn geïnspireerd op de industriële omgevingen uit de jaren ’20 tot ’80. Hierbij moet je denken aan een prachtige metalen staande lamp kopen, maar ook een tafellamp met een industriële look doet het ontzettend goed. Het is aan jezelf in hoeverre je de industriële touch intrede wilt laten doen binnen jouw vintage interieur.

Lees ook:
Wat zijn de voordelen van natuurlijk licht in huis?

Kleurgebruik

Kleuren spelen een belangrijke rol in het creëren van een vintage interieur, wat overigens ook geldt voor alle andere stijlen. De kleuren die vaak worden gebruikt in deze woonstijl zijn geïnspireerd op de kleuren uit de jaren ’20 tot ’80. Hierbij moet je denken aan ‘Pastelkleuren’, ‘Bruin- en grijstinten’ en ook Rood en oranje. Uiteraard is het aan jezelf om te bepalen in hoeverre je rood en oranje toe wilt voegen, maar enkele accenten maken zeker het verschil.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 254