Vertrekken uit de stad, zo gaat dat.

Ik ben een moeder van twee kinderen en ik wil graag mijn ervaring delen over mijn recente verhuizing van hartje Amsterdam naar Heemstede. Het was een grote stap voor ons gezin en we hebben veel geleerd tijdens het proces. Ik hoop dat ik jullie kan helpen door mijn ervaringen en tips met jullie te delen.

Verhuizen = plannen

Ten eerste, verhuizen is altijd een beetje chaotisch. Het maakt niet uit hoe goed je je voorbereidt, er zullen altijd onvoorziene dingen gebeuren. Maar dat betekent niet dat je niet alles kunt doen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. De eerste tip die ik kan geven is om ruim van tevoren te beginnen met plannen. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je hebt om alle details te regelen. Ik heb gehoord dat je ook een verhuisbedrijf voor je de dozen kan laten inpakken. Op deze manier heb je veel minder voorbereiding te doen.

Een andere belangrijke tip is om niet te veel spullen te verzamelen. Ik heb deze fout zelf gemaakt en ik kan je vertellen dat het verhuizen van te veel spullen niet alleen stressvol is, maar het kan ook duur zijn. Verzamel alleen wat je echt nodig hebt en doneer de rest aan een goed doel of verkoop het online.

Verhuizen

Wie doet wat…?

Wat betreft de verhuizing zelf, is het essentieel om de juiste hulp in te schakelen. Een verhuisbedrijf kan je enorm helpen bij het verplaatsen van je spullen. Het kan wel een flinke investering zijn, maar het is het geld waard als je bedenkt hoeveel tijd en energie je bespaart. Als je vrienden of familie vraagt om te helpen, zorg dan dat je duidelijk bent over wat je van hen verwacht. Het is belangrijk om te weten wie wat doet, om verwarring te voorkomen.

Eenmaal aangekomen op de nieuwe locatie is het belangrijk om te zorgen voor een goede organisatie. Maak een lijst van alle kamers en geef deze een nummer of letter. Geef ook alle dozen een nummer of letter, zodat je gemakkelijk kunt zien waar ze naartoe moeten. Dit zorgt ervoor dat je niet overweldigd raakt door de hoeveelheid spullen die uitgepakt moeten worden en helpt bij het vinden van belangrijke items.

Maak mooie herinneringen

Verhuizen kan ook emotioneel zijn, vooral als je weggaat van een plek waar je veel herinneringen hebt opgebouwd. Ik merkte dat het hielp om afscheid te nemen van de buurt door met mijn kinderen naar onze favoriete plekjes te gaan en foto’s te maken. Op deze manier hebben we een mooie herinnering om op terug te kijken.

Lees ook:
Verduurzaam je woning met een houten vloer met vloerverwarming

Verhuizen? Vraag hulp.

Het laatste stukje advies dat ik kan geven is om niet bang te zijn om om hulp te vragen. Verhuizen kan overweldigend zijn, dus vraag vrienden en familie om je te helpen bij het uitpakken van de dozen. Ze zullen blij zijn om je te helpen en het zal de stress van de verhuizing verlichten.

Tot slot wil ik zeggen dat verhuizen een avontuur kan zijn en dat het de kans biedt om een nieuwe start te maken. Natuurlijk zijn er uitdagingen, maar als je goed voorbereid bent en hulp zoekt waar nodig, dan komt alles goed. Veel succes met je verhuizing en bedankt voor het lezen.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60