Tafel trend 2023

De keuze in tafels is tegenwoordig enorm. Net als bij kleding en interieur zijn er ook bij tafels opmerkelijke trends te zien. Drie jaar geleden was het nog een trend om een strakke rechthoekige eetkamertafel te hebben, maar tegenwoordig zijn organische vormen steeds meer een trend aan het worden. Hieronder zijn de vier leukste tafel trends van 2023 op een rij gezet.

De spinpoot

Steeds meer mensen kiezen voor een eettafel op een spinpoot. Een spinpoot staat in het midden onder de tafel en houdt het tafelblad omhoog. Doordat deze constructie in het midden onder de tafel staat is er ruimte om een eettafelbank te plaatsen. De spinpoot zorgt ervoor dat de mensen die aan de uiteinden van de eettafelbank zitten niet met hun benen tegen de tafelpoot aankomen. De spinpoot geeft de tafel een soort zweefeffect.

Het visgraadtafelblad

Al enige tijd is de visgraatvloer een trend in de interieurbranche. Inmiddels is deze trend overgewaaid naar de tafelbladen. De visgraattafelbladen zien er hetzelfde uit als de visgraatvloeren, maar dan in de vorm van een tafelblad. De visgraattafelbladen zijn in alle kleuren en soorten te verkrijgen. Steeds vaker kiezen mensen voor een patroon op hun tafelblad, dit is dus echt een opkomende trend.

Ovale eetkamertafel

Ovale eetkamertafel

De absolute tafel trend van 2023 is toch de ovale eetkamertafel. Door de ronde speelse vorm is de kracht van de ovale tafel meteen te zien als je de eetkamer binnenloopt. De vorm van de tafel nodigt uit om gezellig te gaan zitten. Ook is er bij deze vorm van tafel altijd ruimte voor een extra stoel en kan ieder persoon elkaar aankijken en met elkaar praten. Vooral de robuuste ovale tafels zorgen voor een trend en gezien de populariteit zal deze trend de komende jaren niet minder worden.

Ronde vorm

Ronde vorm

Al een aantal jaar is de ronde eettafel in opmars. Steeds meer mensen kiezen voor de gezellige ronde tafel vorm, waardoor het mogelijk is om iedereen die aan de tafel zit aan te kijken. Deze vorm tafel is ideaal voor als er een oneven aantal mensen is. De rechthoekige tafel zal er bij een oneven aantal mensen voor zorgen dan er één persoon onbewust buiten het gezelschap wordt gesloten. Dat probleem is met de ronde tafel al snel opgelost. Ook in de tuin kan de ronde tafel vorm voor gezelligheid zorgen. Als de tuintafel rond is kan iedereen gezellig mee eten.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 254