Hoe kies je een walvisgraat pvc vloer?

Als je eenmaal hebt besloten om de vloer in een kamer opnieuw te leggen, heb je de ontmoedigende taak om te kiezen welke vloer je wilt en een patroon waar je van houdt. Het type vloer bepalen is eenvoudig, maar hoe zit het met al die ontwerpkeuzes? Hoe kies je er maar één?

Als je op zoek bent naar een prachtige optie met een opvallend patroon, dan is er maar één keuze…PVC visgraat! Voordat we daarop ingaan, moet worden vermeld dat visgraat het patroon is en pvc het soort materiaal. Het wordt visgraat vinylvloeren genoemd.

Het visgraatontwerp

Het visgraatdesign bestaat al tientallen jaren. Het was oorspronkelijk een vloerpatroon waarbij houten blokken werden gebruikt die op de gewenste maat waren gesneden en in een visgraatpatroon werden gelegd. Houten visgraatvloeren zijn prachtig, maar het leggen en lijmen is altijd een delicaat en tijdrovend karwei geweest.

 Het V-vormige ontwerp van de visgraat maakt gebruik van lengtes die verspringen in een zij-aan-eind patroon. Het zigzagpatroon lijkt op de botten van een haring. Sommige mensen noemen het een chevronpatroon. Hun verschil zit in de hoek van de snede van het bord. Visgraatplanken worden in een hoek van 90 graden gesneden, terwijl chevron in een hoek van 45 graden wordt gesneden. Een walvisgraat pvc is veel gemakkelijker te leggen en de reden waarom het zo populair is geworden.

 Visgraat vinylvloeren zien er indrukwekkend uit in elke kamer. Het laat een kleine kamer groter lijken en maakt een grote ruimte spectaculair. Het visgraatontwerp verbreedt een smalle kamer omdat het je zicht naar het verste deel van de kamer trekt. Je kunt visgraat zelfs als blikvanger in een grote kamer gebruiken en deze omlijsten met een effen vloerrand.

Visgraat vinylvloeren passen in elke stijlkamer. Gebruik hem in een landelijke keuken of meer eigentijdse leefruimte. De grootte van de vloerplanken en tegels geeft het ontwerp diepte en kan groter of kleiner zijn om in de grootte van de kamer te passen.

Het vinyl kiezen voor de visgraatvloer

Luxe vinylvloeren bieden drie opties: vinylplaten, luxe vinyltegels (LVT) en luxe vinylplanken. Vinylvloeren zijn bestand tegen vocht, verdragen veel voetverkeer en kunnen 20 tot 30 jaar meegaan als je ze goed onderhoudt. Pvc vloeren zijn een van de meest betaalbare vloerkeuzes die er zijn. Wanneer je vinylvloeren combineert met het visgraatpatroon, creëer je een mooie, duurzame vloer die heel lang meegaat.

Luxe vinyltegel

Je kunt luxe vinyltegels op een nieuwe of bestaande vloer leggen. Er komt geen voegwerk aan te pas. Het kan het uiterlijk van porselein, keramiek en steen nabootsen. Door de dikte van deze tegels zijn ze duurzaam en zeer realistisch door de textuur. Ze zijn slipvaster dan hun natuurlijke tegenhangers.

Luxe vinylplanken

Luxe vinylplanken hebben een gestructureerd, realistisch houtgevoel. Deze vinylplanken zijn gemaakt van PVC met daarop een designlaag en een toplaag. De dikte van de slijtlaag zorgt voor de duurzaamheid van de plank en verlengt de levensduur. De planken zijn lang en komen in verschillende breedtes.

Vinylplanken

Vinylplanken of vinylparket is 100% verbeterd sinds het decennia geleden voor het eerst uitkwam. Het heeft een stabiele ondervloer nodig om plat te liggen en er glad uit te zien. Ondanks dat het waterbestendig is, is het niet waterdicht, waardoor een onderlaag als vochtbarrière nodig is. Het extra voordeel van een ondervloer is de geluidsabsorptie en isolatie die het toevoegt aan de vloer. Zorg ervoor dat je de ondervloer gebruikt die de fabrikant van de vloer aanbeveelt om je garantie in goede staat te houden.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 249