Toepassingen en mogelijkheden van PVC vloeren

PVC vloeren zijn een van de populairste vloersoorten van het moment. Dit komt door de vele voordelen. Deze vloeren zijn bijvoorbeeld erg onderhoudsvriendelijk, hebben een lange levensduur, werken geluiddempend en zijn waterbestendig. Daarnaast is een PVC vloer op veel manieren toe te passen en zijn er eindeloos veel mogelijkheden wat betreft stijl en uitstraling. In dit artikel lees je er meer over.

Verschillende legpatronen

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en varianten. Denk aan de welbekende stroken en aan rechthoekige PVC tegels. De meeste stroken zijn voorzien van een handig kliksysteem, maar je kunt ook kiezen voor een zelfklevende variant of een PVC vloer die op de ondergrond wordt verlijmd. Door deze verschillende opties heb je ook de keuze uit allerlei legpatronen zoals een elleboog patroon of halfsteensverband. Op dit moment zijn PVC visgraat vloeren erg populair.

Looks voor iedere interieurstijl

Een PVC vloer met houtlook is waarschijnlijk de bekendste variant. Maar wist je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn qua stijl? PVC tegels kunnen bijvoorbeeld dezelfde uitstraling hebben als natuursteen en PVC betonlook vloeren zijn nauwelijks te onderscheiden van een echte betonvloer. Je kunt de vloersoort dus altijd perfect afstemmen op jouw favoriete interieurstijl.

PVC vloer met v-groef

Als je kiest voor een PVC vloer met houtlook, kun je het nog realistischer laten ogen door de variant met v-groef te gebruiken. Door deze groeven tussen de stroken lijkt de vloer sprekend op een echte houten vloer.

Geschikt voor vochtige ruimtes

PVC vloeren zijn waterdicht en hierdoor geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Je hoeft je geen zorgen te maken over laminaat dat krom trekt of een vloer met vochtplekken. PVC is door de vochtwerende eigenschap bovendien erg hygiënisch. Je kunt het heel eenvoudig schoonmaken met een licht vochtige doek. Voor hardnekkige vlekken gebruik je een mild sopje of een speciaal schoonmaakmiddel voor PCV.

Ideaal als trapbekleding

PVC is ook ideaal toe te passen als trapbekleding. Ga je voor een effen kleur, een sfeervolle houtlook of de stoere uitstraling van beton? Jouw trap is altijd goed beschermd, ongeacht de stijl die je kiest. Trapbekleding van kwalitatief PVC is slijtvast en gaat erg lang mee. Daarnaast heeft het materiaal een geluiddempende werking, waardoor je veel minder last hebt van loopgeluiden op de trap. Zo kun je in de ochtend geruisloos de trap aflopen zonder iemand wakker te maken.

Combineren met vloerverwarming

Wist je al dat PVC vloeren perfect samen gaan met vloerverwarming? De vloersoort kan de warmte goed geleiden en voelt zo altijd aangenaam aan. Heerlijk voor de koude wintermaanden!

PVC vloer zelf leggen

Het is eenvoudig om een PVC vloer zelf te leggen. De stroken met kliksysteem zijn heel vergelijkbaar met kliklaminaat. Maar ook plak PVC is prima zelf te leggen. Als je niet zo handig bent of tijd wil besparen, kun je natuurlijk ook gebruik maken van een legservice.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101