Een veilige omgeving, dat is veilig internet via VPN in een veilig huis

Waarom je huis en computer beschermen tegen ongewenste gasten? Lees hier waarom inbraakbeveiliging van je huis en nederlandse VPN voor je computer of smartphone onmisbaar zijn.

Hebben jullie het al meegemaakt, een inbraak? Ik was 6 toen ik van een logeerpartijtje bij mijn grootouders thuiskwam en een ravage aantrof. Mijn mama, die jong weduwe was geworden, was voor het eerst een avondje uit en daar werd meteen gretig gebruik van gemaakt… Ik herinner me de emotionele en materiële schade alsof het gisteren was… De mogelijke inbraakwerende maatregelen in jaren 80 stijl werden genomen, maar echt veilig voelden we ons niet.

Gelukkig is er anno 2023  een ware vooruitgang op dit vlak en bestaan er nu efficiënte preventieve oplossingen.

3 tips om je veilig te voelen in je eigen huis

Plaats een beveiligingscamera

Zoek goed uit welk type u kan en wil plaatsen. Houdt ook rekening met de locatie, met verlichting en zonneschijn.

Hang een buitenlamp met bewegingsmelder

Deze gaat automatisch aan als er iemand in de buurt komt, inbrekers kiezen liever een huis waar het donker is.

beveiligen van je huis

Installeer een degelijk slot

Er bestaan verschillende soorten veiligheidssloten. Deze zijn moeilijker te manipuleren door inbrekers. Zorg ook voor een individuele beveiliging van ramen en deuren. Laat dit uitvoeren door een ervaren vakman.

Veilig online

Naast je huis, is ook je internet iets dat je liever op en top beveiligd ziet. Ook hier kreeg ik al enkele keren mee te maken. Gelukkig minder drastisch dan met de inbraak tijdens mijn kindertijd.

Als fervente instagramgebruiker met een eigen woonaccount, kreeg ik al enkele keren melding dat andere gebruikers trachtten in te loggen op mijn account. Gelukkig installeerde ik tijdig de extra beveiliging tweestapsverificatie. Hierbij word je gevraagd je op meerdere manieren te identificeren.

Maar om je een optimale veilige verbinding tussen jou en het internet te garanderen is er meer nodig. De VPN zorgt voor deze veilige verbinding.

wat is VPN? Veilig internet

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtueel Privé Netwerk (Virtual Private Network). Het geeft je via een versleutelde virtuele tunnel een beveiligde online identiteit tijdens het internetverkeer.

Wanneer je het internet gebruikt, wordt er via je computer of smartphone voortdurend informatie uitgewisseld met derden op het www. Onder andere je IP-adres en browsergeschiedenis worden doorgegeven en zo geef je informatie vrij over jezelf. Een VPN verbergt en versleutelt deze gegevens.

De makkelijkste manier om VPN te gebruiken is via de software van een VPN-provider. DE VPN werkt op de achtergrond van je tablet, computer en smartphone.

Voordelen van VPN

 • Het zorgt voor privacy
  Je bent anoniemer doordat je IP-adres en je locatie niet meer zichtbaar zijn. Privacy is een recht. Een Nederlands VPN versleutelt al je gegevens.
 • Het schenkt veiligheid
  De versleutelde tunnel houdt hackers en cybercriminelen tegen, zeker ook op openbare wifi.
 • Het geeft je internetvrijheid
  Je krijgt toegang tot websites en online diensten die anders geblokkeerd zouden zijn doordat VPN je een ander IP-adres geeft.
 • Je kan content ontblokken
  Je krijgt toegang tot content vanuit Nederland en daarbuiten (dus ook buitenlandse content die gewoonlijk niet in Nederland beschikbaar is). Je kan eveneens internetcensuur omzeilen.

Lees ook: 7 belangrijke punten bij het kopen van een infraroodkachel

Verbinding tussen mensen, al dan niet virtueel, dat is wat we allen zo nodig hebben. Als dit op een beveiligde manier kan, zal ze ook alleen maar steviger worden. Met VPN is er de mogelijkheid tot gratis online veiligheid voor iedereen.

Conny van Eylen
Conny van Eylen

Gepassioneerd door schrijven en interieur maar ook door mensen en sociale media, tracht ik mijn weg te vinden.

In mijn wit en strak interieur voeg ik met veel liefde Scandinavische elementen en pastelkleuren toe.

Als interieurjunkie en alleenstaande mama is en blijft het een uitdaging deze te combineren door middel van designstuks & budgetkoopjes en interieurtrends & nostalgische erfstukken.

Op mijn instagrampagina schrijf ik vol liefde over mijn passies en droom ik van eventueel een bij job in de interieurwereld en als contentschrijver.

Artikelen: 9