Hou inbrekers buiten de deur met goede sloten

Covid 19 kent niet zo heel veel voordelen, maar een belangrijk voordeel is dat er minder wordt ingebroken. Slotenmaker Amsterdam kan daarover meepraten: “We hebben de laatste tijd minder meldingen van inbraken gehad en dus ook weinig geforceerde sloten hoeven te repareren. Dat ervaren wij als een goede ontwikkeling”.

Meer thuis

Dat er minder wordt ingebroken, komt omdat er vanwege Corona meer mensen vanuit huis werken. Ook waren de scholen lange tijd niet of beperkt open, waardoor leerlingen vanuit huis de lessen volgden. Tot slot zien veel mensen af van reizen, zeker naar het buitenland, en wordt er meer geld uitgegeven aan het verbouwen van woningen. Al met al is men dus vaker thuis.

Minder inbraken

Ook in Utrecht, die wat lager op de ranglijst van meest inbraakgevoelige steden staat, wordt het verschil opgemerkt. Slotenmaker Utrecht zegt daarover: “We hebben gemerkt dat er een grotere vraag is gekomen naar goede sloten die de kans op inbraak verkleinen. Als echte studentenstad is er altijd al veel vraag geweest naar het bijmaken van sleutels. Dat komt mede door de wisselingen in studentenhuizen. Ook raken er met regelmaat sleutels zoek tijdens een avondje stappen. Op een gegeven moment weet men niet meer weet waar alle sleutels zijn gebleven en zijn er te veel in de omloop. Daarom worden de sloten om de zoveel tijd vervangen door gecertificeerde sloten. Dat draagt ook bij aan een veilige stad”.

Hij benadrukt verder het belang van relatief simpele ingrepen zoals kerntrekbeveiliging en het plaatsen van meerpuntssluitingen. “Er zijn diverse methoden om inbrekers op afstand te houden, we helpen de klanten daar graag mee”, zo sluit hij zijn verhaal af.

Kundige en betrouwbare vaklui

Dat je personeel moet hebben dat van de hoed en de rand weet, spreekt in alle branches voor zich. Ook in dit vakgebied is er daarom een uitgebreid studieprogramma om goede slotenmakers op te leiden. Daarnaast is het, zeker bij dit soort beroepen, van belang dat het personeel betrouwbaar is. De VOG-verklaring (Verklaring van Goed Gedrag) is dan ook een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure.

belang van de sleutel

Veelzijdiger dan je denkt

Beide slotenmakers zijn het erover eens: dit vak is een afwisselend vak waarbij je lekker in beweging bent, technische kennis moet hebben en dienstbaar bent aan de mensen. Of het nu gaat om:

– een spoedklus

– een geroest slot

– iemand die zichzelf heeft buitengesloten

– een afgebroken sleutel

– het bijmaken van een sleutel

– volledig nieuwe sloten en sluitplaten

– of om welke andere klus dan ook…

… deze mannen zijn enthousiaste vakidioten te noemen. Het is wel duidelijk: ondanks dat ze in verschillende steden wonen en werken, spreken ze met hetzelfde enthousiasme over hun vak en besteden daarbij grote aandacht voor service naar de klant.

Na dit interview vind ik het bijna jammer dat ik recent een nieuwbouwwoning heb gekocht en al mijn sloten nog ongebruikt zijn 😉 Misschien toch maar een sleutel laten bijmaken voor bijvoorbeeld mijn schoonmoeder!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207