Aan het woord Wooninfluencer Hilde over interieur idioterie

Hallo hier Hilde. Op Instagram terug te vinden als Happy_Hildy_Home. In het dagelijks leven werk ik als copywriter voor een reclamebureau. Hartstikke leuk om te doen. Maar daarnaast heb ik Instagram een soort van nodig; het is de uitlaatklep voor mijn interieur idioterie. En wat een geluk: vriend Vince laat mij -meestal- mijn gang gaan. Ons leukste accessoire? Griekse adoptiekat Moustaki. En die verkeert in origineel gezelschap: ik upcycle graag. Over mijn ‘kringloopcreaties’ vertel ik je zo wat meer.  

Interieur Idioot met communicatie achtergrond

Als ik zeg dat ik als klein meisje al een interieur idioot was en elke 3 weken de meubels op mijn kamers anders neerzette, herkent nagenoeg elk interieur fan dat. Toch heb ik geen interieur-, maar een communicatie achtergrond. 

Alhoewel ik droomde van een opleiding tot interieurarchitect liep de praktijk anders. Ik deed de mbo-opleiding Management Logistiek en Marketing en een hbo-studie Communicatie. Met trainingen op copy trainingen specialiseerde ik me. En mijn interieur hart volgde ik door bij het NIA de opleiding Interieurstyling te doen. 

Ik werkte lang als communicatieadviseur en maakte daarna een aantal jaren content voor een organisatie in de interieur- en keukenbranche; de perfecte combinatie. Toen ik om gezondheidsredenen noodgedwongen minder moest gaan werken, kwam ik bij het bureau terecht waar ik nu met veel plezier teksten schrijf voor online uitingen van klanten in allerlei branches. Omdat het interieur bloed kruipt waar het niet gaan kan, leef ik me daarnaast uit op Instagram. 

Wooninfluencer Hilde

Instagram brengt werk en hobby samen

Voor mij is Instagram het platform dat werk en hobby samenbrengt. Zoals mijn bio daar meld: ik kan er interieurplaatjes en daarbij passende creatieve copy creëren. 

Interieurstyling

In elk huis waar ik woonde, was ik bezig met styling van het interieur. Toch bloeide de liefde voor interieur echt op, nadat ik Interieurstyling bij NIA deed en in 2016 met Vince het huis kocht waarin we nu wonen. Dat moest namelijk behoorlijk worden verbouwd. 

Dat betekende heel wat slapeloze nachten, want vaak schieten mij ideeën te binnen als ik de slaap probeer te vatten. Ik wilde optimaal profiteren van het licht in het huis en een flexibele basis neerzetten, zodat ik de inrichting makkelijk zou kunnen veranderen (in één van mijn toekomstige blogs zal ik er meer over vertellen). 

Mijn plannen hebben goed uitgepakt. En dat vind ik niet alleen zelf. Uit mijn omgeving kwamen positieve reacties. Iets wat mij stimuleerde om mijn hart vaker te volgen en mijn interieurstyling een eigen draai te geven. Als je terugkijkt, zie je wat niet veranderde: mijn woonstijl heeft nog steeds een kalme basis. Wat wel veranderde: de inrichting is uitgesprokener en eigenzinniger. Er kwam meer kleur en er kwamen meer unieke items. 

Wooninfluencer Hilde

Upcycling interieur en decoratie

Ik hou ervan als een interieur iets eigens heeft. Wat mijn interieur uniek maakt, zijn mijn upcyclingprojecten. Veel van mijn decoratie bestaat uit, zoals ik ze noem, kringloopcreaties. 

Dat begon toen ik bij een kringloop liep en een kamerplantenpot tegenkwam die ik leuk, maar niet ‘je van het’ vond. Toen ik in diezelfde winkel nog zoiets tegen het lijf liep, is het idee denk ik ontstaan. Ik combineerde de 2 potten, maar was nog niet tevreden. Vervolgens zag ik een een schaaltje dat het kleurplaatje compleet en de vorm van het geheel toffer maakte. Na deze eerste kringloopcreatie volgden nog velen. Vraag maar aan vriend Vince. Zijn vraag als ik weer eens met kringloopkeramiek thuis kom: “Breng je er ook wel eens wat naartoe?!”

Recent pakte ik ook wat lamp- en stoeltjes aan. Die geef ik een tweede leven met nieuwe voet- en kap combinaties en/of spraypainten en bij de stoeltjes nieuwe bekleding. Steeds vaker krijg ik de vraag of ik de kringloop creaties verkoop of verhuur. Het antwoord is ja, dus als je wat leuks ziet: DM me gerust. 

Interieurfotografie en fotostyling

Wooninfluencer Hilde

Mijn opa was een fanatiek hobbyfotograaf. Hij legde veelal stadse situaties en natuurschoon vast. Mijn vader nam zijn liefde voor fotografie over en schoot vooral plaatjes van ons gezin. En ik doe nu dus aan interieurfotografie. Nothing fancy hoor. Gewoon met mijn telefoon. Al die knopjes op een camera raak ik maar van in de war haha. 

Lees ook: Wooninfluencer Milou over interieur en styling

Bij interieurfotografie komt een andere vorm van interieurstyling kijken: fotostyling. Echt een andere tak van sport. Want zodra je een 3D-situatie in 2D vastlegt, is een andere positionering van meubels en accessoires nodig. Iets wat ik tijdens fotografie en video klussen in vorige banen ontdekte en ontzettend leuk vind om te doen. Heel leuk dus dat ik op dat vlak af en toe projecten kan doen met @de.kattenkoppen – een collectief dat ik vormde met 2 interieur vriendinnen.

Hilde deelt – net als veel andere wooninfluencers – haar passie voor wonen op Wooninfluencers. Ben je nieuwsgierig naar de andere influencers? Op Wooninfluencers vind je ze allemaal.

Copywriting over interieur

Copywriting klinkt een stuk praktischer dan interieurstyling. Toch is het net zo goed een creatief proces. En copywriting over interieur verenigt voor mij het beste van twee werelden. 

Taal en schrijven … het is me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder deelde altijd taal feitjes en -foutjes in ons gezin. Mijn zusje schreef als kind al veel verhalen en ik heb tig dagboeken gevuld. Iemand vroeg mij ooit: “Ben jij een woord- of beelddenker?” Mijn antwoord: “Allebei, maar vaak denk ik als eerste in woorden.” 

Ben benieuwd: herken je me nu in de content op mijn Instagramaccount? 

Hilde
Hilde

Hallo, Hilde hier. Copywriter en interieur idioot. De lichte, moderne basis van het huis waar ik met vriend en kat woon, is het speelterrein voor kleurrijke uitspattingen. Mijn speelgoed: eigentijdse en vintage meubels en kleurrijke accessoires. Uniek in mijn interieur: kringloop creaties. Dat zijn tweedehands potten, vazen en schalen die ik upcycle tot nieuw gebruiksvoorwerp. Daarnaast geef ik zo nu en dan lampjes en stoeltjes een 2e leven.

Artikelen: 1