Aan de slag met het opknappen van de slaapkamer

Hoewel de slaapkamer tot de belangrijkste ruimtes van een woning behoort, besteed niet iedereen even veel aandacht aan het inrichten ervan. Vaak krijgt het interieur in de woonkamer prioriteit. De slaapkamer is de plek waar je de dag begint, waar je samen met je kids van de start van het weekend geniet en waar je aan het eind van de avond een romantisch moment samen met je partner hebt. Voldoende reden om naar mogelijkheden te zoeken, waarmee je het interieur van de slaapkamer op kunt knappen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de talloze modellen boxsprings die tegenwoordig worden aangeboden. Een boxspring geeft een slaapkamer direct een luxe, ietwat chique uitstraling. Combineer de donkergrijze boxspring met een fraai paneel van hardhouten latten achter het hoofdbord; het geeft de slaapkamer een bijzonder warme, sfeervolle uitstraling. Met de keuze voor een boxspring voorzien van opberglades, heb je direct een plek voor je extra kussens of bijvoorbeeld een tweede dekbed.

Voorzie de slaapkamer van nieuwe kledingkasten

Niet alleen je bed heeft een grote impact op de uitstraling van een slaapkamer; datzelfde geldt voor de kledingkasten die je hier gebruikt. Vergelijkbaar met de boxsprings die eerder werden aangehaald, worden ook kledingkasten in tal van verschillende modellen en formaten aangeboden. Kies je bijvoorbeeld voor een kast met een schuifdeur? Voorzie je de kledingkast van strakke houten deuren, of laat je er direct een spiegel op plakken? Naast de kasten met een schuifdeur, kun je gaan voor de klassieke draaideurkast.

nieuwe kledingkast

Denk na over de indeling van de kledingkasten

Een kledingkasten uitzoeken omvat meer dan het bepalen van de stijl kast, die het beste past bij de rest van het interieur in de slaapkamer. Denk vooraf ook na over de manier waarop je de kledingkast straks in wilt delen. Kies je voor een kledingkast met een breed deel voor het ophangen van kleding aan een roede? Ga je voor een groot aantal planken, waarop je plek hebt voor je truien en shirts? Kies je wellicht voor lades, om niet steeds hele stapels kleding van de plank te hoeven pakken bij een diepe kast waarin je twee rijen achter elkaar legt? Er zijn handige accessoires verkrijgbaar, die je helpen optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in kledingkasten. Daarbij voorkomen ze dat de kast al snel rommelig oogt. 

Lees ook: Stijlvolle, slimme trap voor kleine ruimtes

Kleed de slaapkamer aan met accessoires

Een slaapkamer is niet compleet zonder fraaie accessoires naast de grote meubels als een bed en kledingkast. Kies bijvoorbeeld voor een leuk kleed op de grond; het biedt je warme voeten als je opstaat in de ochtend. Of denk aan een aantal schilderijen aan de wand. Ook een stijlvolle lamp aan het plafond mag niet ontbreken, gecombineerd met twee kleinere lampjes naast of achter het bed.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252