Zo kies je het rolgordijn dat bij je past

Gordijnen bestaan al sinds de 15e eeuw. In eerste instantie werden ze alleen rondom het bed gehangen. Zo hield men de kou tegen en het gaf natuurlijk de nodige privacy. Pas later, in de 17e eeuw, werden de gordijnen ook voor de ramen gehangen. In eerste instantie was dat alleen voorbehouden aan de rijkere klasse. Gelukkig is dat tegenwoordig anders en zien we gordijnen in alle huishoudens.

 

Soorten gordijnen

In de loop van de jaren zijn er naast het traditionele gordijn verschillende varianten bij gekomen. We kennen de vitrage, de overgordijnen, de glasgordijnen en natuurlijk de rolgordijnen. En wat denk je van de plissé gordijnen of de jaloezieën? In dit blog heb ik het graag met je over het rolgordijn.

 

Stoffig imago

In mijn oren klinkt de term ‘rolgordijn’ nog steeds ietwat wat oubollig, maar daar is al lang geen sprake meer van. Het rolgordijn is met zijn tijd meegegaan en is nu een tijdloos onderdeel in het interieur geworden. Ik schat dan ook in dat 75 % van de huishoudens minimaal 1 rolgordijn in zijn huis heeft opgehangen. Niet geheel onlogisch, want ze zijn in allerlei formaten te verkrijgen en bovendien is er keuze genoeg aan leuke stoffen.

 

Functioneel en keuze genoeg

Rolgordijnen houden de zon buiten en nieuwsgierige blikken ook. Om je op weg te helpen met welk type voor jou geschikt is, som ik de mogelijkheden voor je op:

  • rolgordijnen met zijgeleiding
  • rolgordijnen zonder zijgeleiding
  • dakraam rolgordijnen
  • duo rolgordijnen
  • de ‘standaard’ rolgordijnen
  • verduisterende stof
  • transparante stof

 

Eigenlijk is er te veel keuze om op te noemen. Wil je echt weten wat het best past bij jouw interieur en bij jouw woonwensen? Kijk dan eens op Pinterest en laat je inspireren. Zeker weten dat er een mooi exemplaar voor je bij zit!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207