Huiswerk maken in je eigen fitness-room

Dit is wat er letterlijk gebeurt tegenwoordig. Onze dochter maakt huiswerk in haar eigen fitness-room. Dit was járen toch wel haar grote droom, als ze óóit de zolderkamer zou krijgen. Maar daar heeft ze wel een paar jaar op moeten wachten. Onze zoon bewoonde de zolderkamer. En zolang hij daar zat, kon ze niets anders doen dan alleen dromen, plannen maken en haar eigen fitness-room op papier vast uitwerken. En dit is dan ook precíes wat ze heeft gedaan.

Nog geen 3 dagen nadat onze zoon de sleutel van zijn nieuwe huis had, zijn we met de zolderkamer aan de slag gegaan. In die laatste dagen, waarin onze zoon de kamer aan het leeghalen was (en onze dochter steeds kwam kijken hóe ver hij al was…)zei hij: “het lijkt wel of je mij mijn kamer uit kijkt…” :-). En na 3 weken klussen had ‘madame’ haar eigen fitness annex werk- en slaapkamer.

Een loopband, een crosstrainer (deze had ze al) en nog een zwaar multifunctioneel fitnessapparaat staan er inmiddels. En sinds vorige week heeft ze haar eigen barbell, een echte olympische barbell!

Een eigen barbell

Ze had zelf al 2 dumbells, en daar heeft ze járen mee getraind. Maar in de sportschool oefende ze altijd met een grote barbell. Ze wilde die ook heel graag zélf hebben. Maar omdat ze zó lekker bezig was/is met trainen en daarnaast ook nog heel serieus met haar schoolwerk bezig is, hebben wij deze barbell aan haar cadeau gedaan. Er zijn nogal wat soorten barbells, maar zelf wist ze al precies welke ze wilde. Ze heeft nu dezelfde als bij de sportschool. Uiteindelijk werkt dit voor haar ook het fijnste omdat ze deze gewend is.

eigen fitness-room

Vrouwen-barbell

Zélf zou ik voor een speciale vrouwen-barbell gegaan zijn. Deze is net iets lichter dan die van de mannen. En hoewel het maar 5 kilo scheelt, is dat tóch wel net iets lichter dan degene die ze nu heeft. En ik zou ook voor de iets kortere gegaan zijn. Die ze nu heeft is 2.20 lang. Deze hebben ze in de sportschool ook, omdat ze die in de olympische wereld óók hebben. Maar voor thuis trainen zou de 180 cm ook prima volstaan. Bovendien is deze iets praktischer in een kleinere ruimte, plus dat ook een kleinere stang weer een kilo of 5 scheelt… Maar goed, zíj mag kiezen, want zíj moet er mee aan de slag.

Lees ook:
Boost de sfeer met kaarslicht

Rubberen schijven

Wat ik zélf nog wél graag zou willen zijn van die rubberen schijven. Ze heeft tijdens het trainen met de dumbells ooit 2 keer een schijf laten vallen… en die actie blijf je op de houten vloer zien… Nu vind ik dat hier beneden niet zo erg, maar ze heeft nu zo’n mooie, nieuwe laminaatvloer, dat ik het zónde zou vinden als hier putten of beschadigingen in komen. Of nog erger, als ze van de zomer buiten traint met haar barbell, en een schijf valt, dat ie dan scheurt of breekt. Zo’n rubberen schijf voorkomt dat.

Lees ook: De voordelen van een bezoek aan de sportschool

Als ik zie hóe gelukkig ze is met haar eigen gym op zolder, dan zijn wij dat ook. Het zélf kunnen sporten wanneer ze maar wil, dat doet haar goed. Zowel lichamelijk als zéker ook geestelijk. Ze sport en traint alle stress en beslommeringen van school weg. Hierdoor zit ze lekker in haar vel, en dat is superfijn!

Gerdie van Wingerden - Treur
Gerdie van Wingerden - Treur

Hoi, ik ben Gerdie. Woonblogger, content creator en interieur-stylist. Mijn hart gaat sneller kloppen van schrijven over alles wat met wonen te maken heeft. Dankzij mijn jarenlange ervaring als interieur stylist kan ik putten uit een schat aan persoonlijke ervaringen. Naast mijn passie voor schrijven, omarm ik kunst in al haar vormen en ben ik een fervent liefhebber van klassieke muziek. Mijn wereld draait om het creëren van een harmonieus en inspirerend thuis, en ik deel graag mijn ontdekkingen en tips met jou op Huislijn.nl.

Artikelen: 24